5. juni 2020
Nr. Asmindrup Kirke danner i denne uge rammen om optagelser af fem andagter til påskedagene, som skal ligge på kirkernes hjemmesider. Foto: Preben Moth
Nr. Asmindrup Kirke danner i denne uge rammen om optagelser af fem andagter til påskedagene, som skal ligge på kirkernes hjemmesider. Foto: Preben Moth
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Præster går sammen om digitale påskeandagter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Præster går sammen om digitale påskeandagter
Opdateret 05. april 2020 kl. 17:56
Odsherred - 30. marts 2020 kl. 06:34
Af Marianne Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er en helt usædvanlig påske, kirkerne går i møde. En påske, hvor præsterne må kigge langt efter menigheden til påskegudstjenesterne i kirkerummet, som er lukket på grund af risikoen for coronasmitte.

Derfor tager Odsherreds præster nu alternative metoder i brug, for at bringe påskens budskaber ud til menigheden.

- Præsterne i Odsherred er derfor gået sammen om at optage en række andagter, som lægges på kirkernes hjemmesider. På den måde kan vi fejre påsken sammen - derhjemme, fortæller sognepræst i Højby, Louise Buch Jensen til Nordvestnyt.

- Vi optager fem andagter i Nr. Asmindrup Kirke i løbet af denne uge. Andagter med musik, salmesang, trosbekendelse, dagens evangelie-læsning, prædiken, bøn og velsignelse. På den måde kan vi fejre højtiden sammen, men på afstand, uddyber hun.

Der er andagter til palmesøndag, skærtorsdag, langfredag, påskedag og anden påskedag. Bag orglet sidder Arild Bjørn, og Annette Schiøtz synger for på optagelserne, som man kan finde dem på kirkernes hjemmesider.

Louise Buch Jensen opfordrer folk til at hjælpe dem, der måske ikke er så digitale med at finde frem til optagelserne.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk