11. december 2018
Der er uro i Rørvig kirkes menighedsråd. I en grad, så præsten har politianmeldt et tidligere og et nuværende medlem af menighedsrådet.
gallery icon

Se billedserie

Der er uro i Rørvig kirkes menighedsråd. I en grad, så præsten har politianmeldt et tidligere og et nuværende medlem af menighedsrådet.
Foto: Mikael Sterup-Hansen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Præst politianmeldte medlemmer af menighedsråd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Præst politianmeldte medlemmer af menighedsråd
Opdateret 06. januar 2018 kl. 17:50
Odsherred - 06. januar 2018 kl. 09:15
Af Helene MacCormac
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er uro i menighedsrådet i Rørvig. En lokal strid mellem sognepræst Ida Balslev Willert og et tidligere og et nuværende medlem af menighedsrådet, er endt med, at præsten i sommer valgte at politianmelde de to personer for trusler og chikane.

Einar Olsen fra Rørvig bekræfter overfor Nordvestnyt, at han er blevet anmeldt. Einar Olsen har i 12 år været medlem af menighedsrådet, men blev ved det seneste menighedsrådsvalg ikke valgt ind. Den anden person, som præsten har politianmeldt, er Einar Olsens søster, Jette Købke, som sidder i menighedsrådet og er kirkeværge. Sognepræst Ida Balslev Willert ønsker ikke at kommentere sagen. Næstformand i menighedsrådet, Marianne Zøllner Ankarfeldt, har hørt om anmeldelsen.

-Jeg er ikke en del af den konflikt, som er en privat sag mellem Einar Olsen og Ida Willert, men den har da givet dønninger. Jeg kan kun sige, at Ida Willert hele tiden har holdt det helt privat, og ikke drøftet sagen med os i menighedsrådet, og det beundrer jeg hende for, siger hun.

Ifølge Einar Olsen er en række personer afhørt i sagen.

- Min søster og jeg skulle i skrift og tale have krænket, forfulgt, truet og chikaneret præsten, siger Einar Olsen.

Det var tale om flere episoder. Blandt andet skulle Einar Olsen i forbindelse med hækklipning ind til præstegården, have sagt til præsten, at hækken var blevet klippet ned i 80 centimeters højde, så han bedre kunne holde øje med hende.

- Det tog hun åbenbart som en trussel. Det var jo bare gas. Forresten skal hækken klippes så lavt ifølge nogle gamle tegninger, siger Einar Olsen.

Den 30. december sidste år fik Einar Olsen besked fra Midt- og Vestsjællands politi om, at sigtelsen er frafaldet, da sigtelsen har vist sig at være grundløs.

Næste menighedsrådsmøde er den 9. januar. Einar Olsen har forlangt, at få sagen behandlet på det åbne møde. Han deltager i mødet som 1. suppleant, da Jette Købke, er sygemeldt.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk