6. december 2020
Trods den royale indvielse, blivder det bliver næppe realistisk med direkte adgang fra Rute 21 til Solvognens Fundsted. Foto: Thomas Olsen
Trods den royale indvielse, blivder det bliver næppe realistisk med direkte adgang fra Rute 21 til Solvognens Fundsted. Foto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Populær turistattraktion får næppe hurtig-rute.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Populær turistattraktion får næppe hurtig-rute.
Odsherred - 22. november 2020 kl. 06:27

Trundholm Mose: - Det er prøvet før, og jeg tvivler på, at Vejdirektoratet vil rykke sig i dag, siger Thomas Nicolaisen (B), næstformand i økonomiudvalget i Ódsherred Kommune.

Der er skrevet og sagt meget om den nuværende smalle og meget ujævne vej til kommunens nye vartegn, Solvognens Fundsted, som blev indviet af dronning Margrethe under stor festivitas i september. En læser har i den forbindelse rejst spørgsmålet om, hvorfor man ikke bare bygger en parkeringsplads med direkte tilkørsel til Rute 21.

- Tanken har været der før. Tilbage i 90'erne, da jeg sad i kommunalbestyreksen i Trundholm Kommune, ansøgte vi Vejdirektoratet om at få et vigespor med adgang til Fundstedet. Dengang blev det afvist af hensyn til trafiksikkerheden. Vi måtte nøjkes med den forkølede parkeringsplads, som stadig er på Rute 21, fortæller Thomas Nicolaisen.

Så vidt han ved, har Odsherred KOmmune ikke gjort sig tanker i den retning i forbindelsen med udbygningen af Fundstedet.

- Den rigtige vej til Fundstedet er den vej, vi har i dag. Den er sat på som renoveringsopgave. Som den står i dag, kan den ikke bære de trafikmængder der er med besøgende til Fundstedet. Projektet er blevet lidt udskudt. Blandt andet fordi der skal skaffes reservedele til den lille bro, som er på vejen, og som også indgår i renoveringen, siger han.

Han tvivler også på, at Vejdirektoratet ville stille sig anderledes i dag.

- Trafikmængden er på ingen måde blevet mindre. jeg tror ikke de fraviger en meter, og de vil hverken være til at stikke og hukke i. Og det bliver en fin vej, vi får, når den er færdigrenoveret, siger Thomas Nicolaisen.

hen

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk