20. januar 2019
Odsherred Listen så gerne, at Højbygård blev gjort til socialt værested i stedet for at blive solgt.
Odsherred Listen så gerne, at Højbygård blev gjort til socialt værested i stedet for at blive solgt.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politisk sendrægtighed skyder løfte til hjørne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politisk sendrægtighed skyder løfte til hjørne
Odsherred - 17. august 2018 kl. 16:34
Af Martin Hoffmann Kønig
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Odsherred Kommunes tre væresteder skal samles til ét værested, men der er bare ikke penge eller lokaler til det. Ærgerligt, lyder det fra Jørgen Knudsen, der er medlem af landsforeningen Sinds lokale bestyrelse.

Han roser den kommunale administration for at have lavet en fagligt velunderbygget begrundelse for samlingen af værestederne, hvor vægten er lagt på rehabilitering og en faglig forbedring af vilkårene for kommunens psykisk sårbare borgere, men han undrer sig over, at politikerne ikke har været i stand til at træffe de nødvendige beslutninger, særligt når sammenlægningen den 30. maj sidste år er vedtaget i byrådet og er en del af flertalspartiernes konstitueringsaftale.

»Det er til stor ugunst for brugerne af værestederne, at der ikke er en afklaring af, hvad der skal ske, og det er rigtig ærgerligt når nu der ligger et godt fagligt oplæg. Den manglende beslutsomhed skaber stor usikkerhed,« siger han til Nordvestnyt.

Kommunens social- og forebyggelsesudvalg har flere gange haft værestederne på dagsordenen, senest den 16.maj, hvor politikerne sendte embedsfolkenene tilbage for at finde egnede lokaler, og det ærgrer Leif Egholm, fra Odsherred Listen, at der ikke er fundet en løsning.

»Jeg er egentlig også temmelig forundret over, at det ikke allerede er på plads. Fra Odsherred Listen har vi foreslået, at man bruger Højbygård til et samlet værested. Det kræver selvfølgelig, at man aflyser beslutningen om at sætte det til salg. Faktisk synes jeg det er lidt pinligt, at vi ikke er i mål med det her,« siger han til avisen.

Også socialdemokraten Felex Petersen, undrer sig over processen, for han så også gerne, at samlingen af væresteder blev realiseret.

Arne Mikkelsen (SF) er formand for social- og forebyggelsesudvalget, og selvom han er medunderskriver af konstitueringsaftalen, så så han helst, at de nuværende tre væresteder i Asnæs, Nykøbing og Vig får lov at bestå.

»Jeg vil hellere bruge penge på et demenshus, så det bliver ikke mig, der tager initiativet. Jeg kan godt forstå, hvis der er nogle, som bliver frustrerede, og jeg får også henvendelser, men jeg oplever, at tingene er sat på stand-by, fordi man ikke ved, hvordan vi skal komme videre,« siger han til dagbladet.

Venstres Hanne Pigonska støtter ideen om et samlet værested centralt i kommunen, og hun undrer sig over, at beslutningen stadig hænger i »bremsen.«

Borgmester Thomas Adelskov (S) erkender, at der ikke er prioriteret ekstra midler til at etablere et samlet værested, men han er overbevist om, at det nok skal blive en realitet alligevel.

»Det handler nu om at se på, hvilke bygninger vi kan finde og om hvilken økonomi der er til det. Det er vanskeligt at finde kvadratmeter i Odsherred, og det har vist sig at være en vanskelig proces, men jeg ser gerne, at værestederne bliver lagt sammen, for på den måde kan vi give et mere kvalificeret tilbud med bedre åbningstider. Status er, at administrationen sidder og arbejder med at finde et egnet sted,« siger han til Nordvestnyt.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk