21. maj 2019
Siden det første borgermøde i 2016 om et biogasanlæg har projektet haft stor politisk opbakning, og sådan er det fortsat. Foto: Peter Andersen
Siden det første borgermøde i 2016 om et biogasanlæg har projektet haft stor politisk opbakning, og sådan er det fortsat. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politisk opbakning til biogas

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politisk opbakning til biogas
Odsherred - 07. december 2018 kl. 20:15
Af Torben Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Miljø-og klimaudvalget i Odsherred ser ikke ud til at have ændret syn på etableringen af et biogasanlæg ved Vig. Heller ikke selv om politikerne i Holbæk trækker i land i forhold til et konkret anlæg.

arrow Læs også: En hel by protesterer mod biogas

- Plangrundlaget er færdigt, og nu er det op til ejerne at løse opgaverne. I lokalplanen står, at biogasanlægget ikke må lugte. Og det må vi så holde ejerne op på, siger udvalgsformand Paw Pedersen (DF).

Helge Fredslund (V) bakker også op om anlægget.

- Venstre har ikke drøftet en eventuel ændret stillingtagen til projektet på baggrund af en modstand i Holbæk. Jeg tænker at Holbæk ikke skal styre vores stillingtagen. Det grundlag, anlægget er godkendt på, er mig bekendt ikke ændret, så derfor har jeg samme stilling nu som tidligere. Jeg har tillid til, at den teknologi, der anvendes i værket, er, som det er oplyst, lugtfri. Men det er klart, at hvis der kommer nye oplysninger, er det en ny sag, siger Helge Fredslund.

Enhedslistens Clark Pratt er ikke imod anlægget.

- I den perfekte verden ville vi ikke støtte biogas, for vi synes, det er bedste med sol-og vindenergi. Biogas er en bedre løsning end kul og naturgas, men biogas er også en midlertid løsning. Om 10 år er der sikkert ikke så mange svinebesætninger som i dag, og så vil der ikke i samme omfang være behov for biogasanlæg. Men hvis nogle investorer synes, det er en løsning for fremtiden, så vil vi ikke stemme imod det, siger Clark Pratt.

Gitte Hededam (S) mener også, at biogasanlæg er en mellemstation, som er nødvendig for samfundet.

- Men selvfølgelig skal der ikke være gener i forhold til borgerne. Jeg tror også på, at den teknologiske udvikling går så stærkt på dette område, at man kan bruge den hurtigt, siger hun.

arrow Biogas på udenlandske hænder
24. januar 2019 kl. 21:14 Opdateret: kl. 12:00
arrow Politisk fokus på biogas
09. januar 2019 kl. 18:59 Opdateret: kl. 11:40
arrow Protest mod biogasanlæg skudt i gang
04. januar 2019 kl. 12:57 Opdateret: kl. 08:47

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk