22. oktober 2021
FK Odsherreds formand, Torben Møller, er skuffet over, at der stadig ikke er truffet en beslutning om, hvorvidt foreningen skal tilbagebetale et større beløb.
FK Odsherreds formand, Torben Møller, er skuffet over, at der stadig ikke er truffet en beslutning om, hvorvidt foreningen skal tilbagebetale et større beløb.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikere vil forsøge at »drible« uden om juridisk ansvar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere vil forsøge at »drible« uden om juridisk ansvar
Odsherred - 16. september 2020 kl. 13:34
Af Martin Hoffmann Kønig

For en måned siden krævede politikerne i Odsherred Kommunes kulturudvalg, at forvaltningen skulle levere nødvendig viden for at politikerne kunne træffe beslutning i en speget sag, hvor Vig Motion har fået 284,878 kr. for meget udbetalt lokaletilskud.

Et flertal i udvalget vil eftergive foreningen pengene, men de måtte tirsdag aften opgive at bruge flertallet, for forvaltningen meldte løsningen ulovlig, dog uden at oplyse om de mulige konsekvenser kan blive, så nu er sagen skudt en måned.

Det er juristeri, der mangler, lyder det fra udvalgets formand, Gitte Hededam (S), der erkender, at sagen er lidt af en »dans på æggeskaller.«

DFs Julie Jacobsen slår fast, at fejlen beror på en kommunefejl, og hun insisterer på en løsning, der vil fritage Vig Motion for et tilbagebetalingskrav, og Niels Nicolaisen (V) er helt på linje.

»Hvis der er en risiko for, at beslutningen kan være ansvarspådragende, så vil jeg ikke stemme for det. Men vi kan ikke leve med en retssag mellem kommunen og foreningen. Nu går vi hjem i de politiske bagland, og undersøger om vi kan finde penge, som gør, at FK Odsherred ikke skal betale og at de andre foreninger, der er gået glip af aktivitets-penge, kan få et beløb. På udvalgets augustmøde havde vi bedt om at få et juridisk responsum, så vi kunne finde en mindelig løsning, men det har vi ikke fået. Hvis ikke vi finder en løsning, så vil det være ødelæggende for kommunens troværdighed,så nu håber jeg, at der er en politisk åbning, så vi kan finde en løsning, og hvis ikke vi får den melding, at vi bliver gjort økonomisk ansvarlige, så står jeg fast på mit standpunkt om, at foreningen ikke skal bøde for det her,« siger han.

FK Odsherreds formand, Torben Møller, er skuffet over, at de nu skal gå en måned mere i uvished.

»Det burde jo være undersøgt på forhånd, men nu må vi så vente en måned mere, og så vil jeg gå tilbage i vores bagland, og søge efter en ekspert som kan hjælpe os,« siger han.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk