11. juli 2020
Folketingspolitiker Katrine Olldag på besøg på Højby Skole, hvor eleverne lærer programmering allerede i 1. klasse. Her der det 7. klasse, der programmerer en bold med deres mobiltelefoner. Foto: Marianne Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Folketingspolitiker Katrine Olldag på besøg på Højby Skole, hvor eleverne lærer programmering allerede i 1. klasse. Her der det 7. klasse, der programmerer en bold med deres mobiltelefoner. Foto: Marianne Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiker pjattet med programmering i skolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiker pjattet med programmering i skolen
Odsherred - 21. oktober 2019 kl. 14:26
Af Marianne Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På gulvet i mellemgangen på Højby Skole sad 7. klasse mandag formiddag og kiggede skiftevis på deres mobiltelefoner og på en kugle, der lyser op når den bevæger sig gennem elevernes hjemmebyggede labyrinter.

arrow Læs også: Den dag ministeren blev programmeret i Højby

På hug sad folketingspolitiker Kathrine Olldag, som var på besøg for at lære mere om den programmeringskultur, der har sneget sig ind i snart sagt alle fag.

- Jeg er pjattet med den mission I er på, lød det fra det radikale folketingsmedlem, da afdelingsleder Peter Holm og skoleleder Cecilie Allerelli forklarede tankerne og filosofien bag skolens programmerings-fokus som element i forskellige fag, lige fra 1. til 9. klasse.

Højby Skole har i flere år samarbejdet med Lars Ring fra Aalborg Universitet omring undervisning af eleverne, og Lars Ring er ikke i tvivl om, at der bliver rift om de unge, der kan programmere.

- Der mangler folk med de kompetencer i mange brancher, og der vil komme til at mange op mod 30.000 med programmeringskompetencer om 10 år, uddybede han.

Kathrine Olldag mødte også 8. klasse, som var i fuld gang med at implementere it-løsninger i et projekt om etablering af et vandtårn som kulturelt samlingspunkt.

arrow Programmører i børnehøjde
01. november 2017 kl. 06:02 Opdateret: kl. 14:36
arrow Højby-elever styrer lego-robotterne
24. oktober 2017 kl. 18:01 Opdateret: kl. 09:52
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk