15. januar 2021
Politiet mener, at de har rimelig gode tekniske beviser i drabssagen fra Gundestrup. Foto: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

Politiet mener, at de har rimelig gode tekniske beviser i drabssagen fra Gundestrup. Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiet tættere på Finns drabsmand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet tættere på Finns drabsmand
Odsherred - 21. marts 2019 kl. 10:28
Af Martin Hoffmann Kønig

Torsdag den 14. februar klokken 7.14 blev brandvæsenet tilkaldt til en påsat brand i en villa på hjørnet af Færgevej og Nykøbingvej, ved Gundestrup. I huset fandt de husets bebeoer, den 65-årige Finn Steensen Ørsdahl død.

arrow Læs også: Drabshus solgt for en slik, men alle er tilfredse

Liget var ilde tilredt efter voldsom vold som politiet mener førte til hans død, og efterfølgende havde drabsmanden forsøgt at slette sine spor ved at sætte ild til huset. Politiets efterforsker beskrev volden som »noget af det mest brutale vold, han havde set i sin karriere, og kaldte morderen koldblodig.«

Siden har politiet været massivt tilstede i området, hvor de har afhørt et stort antal beboere, og de har ved flere lejligheder efterlyst vidner, der har set noget mistænkeligt i området eller som har set Finn Steensen Ørsdahl køre fra Tuse Låge dagen før.

Ifølge politikommissær, Kim Løvkvist, fra Midt- og Vestsjællands politi er politiet stadig interesseret i at høre fra vidner, men han er samtidig optimistisk og overbevist om at de måske er tæt på Finns morder.

»Vi har ikke noget gennembrud lige nu og her. Jeg kan ikke afsløre nogle detaljer fra efterforskningen, men det er en sag vi stadig har meget travlt med, og vi har nogle tekniske spor at gå efter. De ligger stadig hos National Kriminalteknisk Center, som ikke er helt færdige med alle erklæringer, men vi er da svagt optimistiske,« siger han til dagbladet Nordvestnyt.

Politikommissæren forklarer, at der er mere tro på opklaring i denne sag end der har været i de to foregående og også uopklarede drabssager fra Odsherred.

»Forskellen fra de andre sager, er, at vi her har tekniske spor at gå efter. Det havde vi ikke i de andre sager, så det giver da et spinkelt håb om at have noget at arbejde med,« siger Kim Løvkvist.

Umiddelbart efter drabet anholdt politiet to mænd og sigtede dem for drabet, men begge mænd blev hurtigt løsladt og ingen af dem er længere mistænkt i sagen. Kim Løvkvist understreger at politiet har været særdeles opsøgende, men også at der ikke er ret mange vidner som har henvendt sig.

Han opfodrer derfor folk til, hvis de mener at have set Finn Steensen Ørsdahl eller noget mistænkeligt i og omkring gerningsstedet, til at henvende sig til politiet på telefon 114.

arrow Lokalsamfundet skal hjælpe, hvis Finns morder skal straffes
25. juni 2020 kl. 01:35 Opdateret: kl. 06:16
arrow Et år siden Finn blev dræbt: Gennembrud udebliver
15. februar 2020 kl. 10:05 Opdateret: kl. 10:49
arrow Drabssted er blevet sat til salg
21. januar 2020 kl. 20:49 Opdateret: kl. 12:50
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk