20. november 2019
Branden blev påsat under halvtaget i håndværkerlandsbyen, og den kraftige strålevarme fik el-kablerne til at smelte inde i containeren. Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

Branden blev påsat under halvtaget i håndværkerlandsbyen, og den kraftige strålevarme fik el-kablerne til at smelte inde i containeren. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiet frigiver brandsted: Festival kan gå i gang med oprydning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet frigiver brandsted: Festival kan gå i gang med oprydning
Odsherred - 20. marts 2019 kl. 08:49
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Politiet har efter afslutning af de tekniske undersøgelser nu frigivet brandstedet, container-opbevaringspladsen på Holbækvej i Vig, hvor alle Vig Festivals el-kabler smeltede under en påsat brand lørdag den 9. marts ved 21.45-tiden.

arrow Læs også: Se billederne af Vig Festivals ødelagte el-kabler

- Nu er pladsen åben for os, så nu begynder det at gå stærkt, siger festivalformand Ole Larsen.

- Vi har god opbakning og forståelse fra vores to forsikringsselskaber. Ligeså snart vi har fuldt overblik over, hvad der var i containerne og på pladsen og har udarbejdet lister til forsikringsselskaberne, kan vi gå i gang med at bestille nye varer hjem, siger Ole Larsen.

Tidligere har Vig Festival talt om, at skaderne løber op i en halv mio. kr.

- Det tal holder nok ikke. Det ser ud til, at skaderne er mere omfattende, så vi lander nok på op mod de 700.000 kr., vurderer formanden.

De kilometervis af el-kabler er så ødelagte af strålevarme fra branden, at intet kan genbruges.

- Jeg tror, det ender med, at vi kontakter en skrothandler, som i løbet af de næste uger kommer og fjerner det hele og rydder op på brandstedet, så vi kan komme videre med fire nye containere og helt nyt indhold. Vi skal bare have ryddet op på pladsen, så hurtigt som muligt, og vi har ikke selv tid til at tage os af det. Der er jo mindre end fire måneder til festival-start, siger formanden.

Midt og Vestsjællands Politi efterforsker stadig den påsatte brand, selvom brandstedet nu er frigivet til festivalen, oplyser pressetalsmand Martin Bjerregaard.

- Vi er i fuld gang med at klarlægge, hvem der færdedes ved brandstedet på Holbækvej i tiden før, under og lige efter branden lørdag aften ved 21.45-tiden. Vi har fået en del henvendelser fra borgere, der har observationer fra den aften, og nu er vi i gang med identificere de personer, der omtales.

- Vi vil fortsat gerne høre fra de tre mænd, der ifølge vidner kørte fra stedet i en mørk bil. Hvis man kan genkende sig selv i det billede, er man meget velkommen til at henvende sig til politiet, så vi kan få samlet brikkerne i puslespillet, siger Martin Bjerregaard.

De tre mænd beskrives af politiet som 18-30 år, almindelige af bygning, muligvis iført arbejdstøj eller mørkt tøj, samt hættetrøjer. De satte sig ind i en mørk, ældre personbil, muligvis en stationcar, og kørte fra stedet ad Hovedgaden, oplyser poltiet.

arrow Politiet efterforsker brande i festivals containere som påsatte
11. marts 2019 kl. 13:44 Opdateret: kl. 13:44

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk