10. december 2018
Gitte Løvgren var overbevist om, at hun havde trukket en voldsanmeldelse tilbage fra politiet. Det er bare ikke sket. Foto: Peter Andersen
Gitte Løvgren var overbevist om, at hun havde trukket en voldsanmeldelse tilbage fra politiet. Det er bare ikke sket. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politianmeldelse: Kendte ikke lige reglerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politianmeldelse: Kendte ikke lige reglerne
Odsherred - 09. marts 2018 kl. 12:57
Af Martin Hoffmann Kønig
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Da byrådet i Odsherred Kommune blev orienteret om, at en politianmeldelse af en afdelingsleder for påstået vold var trukket tilbage, var det ikke korrekt, for det ville være ulovligt.

arrow Læs også: Fratrædelse: Fagcenterchef fik to måneder

Det slår vicepolitiinspektør, Bjørke Kierkegaard, der er leder af lokal efterforskning i Midt- og Vestsjællands politi, fast.

»Der er tilsyneladende en del misforståelser i den her sag. Det er således, at en voldssag er styret af retsplejeloven, og derfor kan den ikke trækkes tilbage. Vi har hele tiden skulle tale med sagens parter. Det er alene politiet og i sidste ende anklagemyndighedens jurister, der kan vurdere om en sag bliver til noget eller ej, og det er helt uafhængigt af, hvem der ønsker at trække noget tilbage,« siger han til Nordvestnyt.

Kommunedirektør Gitte Løvgren har tidligere orienteret byrådet om, at anmeldelsen var trukket tilbage, og det skyldtes manglende viden om reglerne.

»Du kan have fuldstændig ret i, at politiet ikke havde lovgrundlag for at kvittere for at anmeldelsen var trukket tilbage. Det kan muligvis bero på en beklagelig fejl hos politiet. Jeg burde muligvis have været bekendt med retsplejeloven og dermed have vidst, at politiet var forpligtet til at efterforske sagen, uanset at vi trak anmeldelsen tilbage. Men her må jeg gå til bekendelse, for dette var jeg ikke bekendt med før jeg fik henvendelsen fra politiet i går,« skriver hun i en mail til Nordvestnyt.

arrow Politiet efterforsker påstået vold på rådhuset
08. marts 2018 kl. 12:59 Opdateret: kl. 09:46

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk