30. juli 2021
Dragsholm Slot er over 800 år gammelt, vinduerne er ikke helt så gamle, men de 185 vinduer trænger til en renovering, men pengene til det er brugt under corona krisen.
Dragsholm Slot er over 800 år gammelt, vinduerne er ikke helt så gamle, men de 185 vinduer trænger til en renovering, men pengene til det er brugt under corona krisen.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Planlagt udgift på 10 mio.: Slottets vinduespenge røg under corona-krisen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Planlagt udgift på 10 mio.: Slottets vinduespenge røg under corona-krisen
Odsherred - 04. juni 2020 kl. 09:49
Af Martin Hoffmann Kønig

Egentlig er genåbningen af Dragsholm Slot forløbet godt. Siden åbningen Kristi Himmelfart har der, ifølge slotsejer Mads Bøttger, været mange gæster, og han kan glæde sig over, at slottets tilbud har været savnet.

Mens de private gæster har fyldt op i de tre spisesteder Gourmeten, Bistroen og Madbaren på Bastionen, og der har været en del besøgende i slottets park og skov, har der ikke været mange erhvervsgæster.

Før coronakrisen bankede lukke-skiltet på landet, var det besluttet, at slottets 185 vinduer skulle renoveres. En dyr sag, da hvert vindue vil koste 50.000 kr. at renovere.

De henved 10 millioner kroner var slottets ledelse begyndt at spare op, men corona-katastrofen har ædt af opsparingen.

»Vinduesprojektet er tiltrængt, men vi står også i en situation, hvor den nedlukning, vi har været tvunget ud i, har kostet os rigtig dyrt. Hjælpepakkerne har desværre ikke hjulpet os meget, da de alene gælder restaurationsdriften og ikke hoteldelen. Vi lukkede naturligvis hele slottet ned, da ingen, hverken gastroturister eller andre tager til Dragsholm Slot uden åbne restauranter. De penge, som var sat af til at komme i gang med vinduesrenoveringen og til herskabsstalden, som vi fortsat kæmper for at bevare, er nu brugt under corona-krisen. Det er naturligvis ærgerligt at se de midler, vi havde afsat til at komme i gang med det arbejde, blive brugt til blot at holde virksomheden i live. Det arbejder vi ihærdigt på at finde en løsning på, ligesom vi arbejder på at få lukket det hul i kassen som corona-krisen har kostet os. Vi er ikke tilbage i fuld drift, og er derfor tvunget til både at kigge på vores indtjeningsside og udgiftsside,« siger han til dagbladet Nordvestnyt.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk