26. marts 2019
Nytænkning af lokale råvarer og et gademadmarked i Nykøbing har fået LAG-støtte.Foto: Mie Neel
Nytænkning af lokale råvarer og et gademadmarked i Nykøbing har fået LAG-støtte.Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Planer om foodmarket med lokale produkter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Planer om foodmarket med lokale produkter
Odsherred - 24. september 2018 kl. 08:09
Af Marianne Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På havnen i Nykøbing kan Land og Vand, der lejer hytter, cykler og kajakker ud, se frem til en stor sum LAG-midler. Virksomheden driver også Københavneriet, som hen over sommeren har introduceret Odsherred for gade-gourmet i Nykøbing, Rørvig og Nordstrand. Og det er nærmest en videreudvikling af madvognskonceptet, LAG Midt-Nordvestsjælland har valgt at bakke op om med et tilsagn på 395.556 kroner.

- Vi vil lave et produktionskøkken og lave et mini gademarked, som man måske kender det fra Papirøen i København, bare i en mindre målestok, uddyber Kasper Jakobsen, fra Land og Vand.

Med tilsagnet kan han nu gå i gang med at lede efter en egnet bygning, som skal danne rammen om produktionskøkkenet markedet, som lokale i fællesskab skal levere indhold til.

- Vi vil invitere andre iværksættere ind, så de ikke selv skal ud at leje dyre bygninger, hvis de selv vil starte noget. Man har sin egen forretning, men under samme tag, så vi løfter i flok og gør Nykøbing til en mere attraktiv by at tage til, uddyber iværksætteren, der allerede har fået flere positive tilkendegivelser på ideen .

- Hele ideen er jo opstået, fordi vi synes at det er helt tosset at en landmand i Fårevejle sender sine kartofler eller andet til forarbejdning i Jylland. Hvorfor tager vi ikke ud og henter de kartofler og laver pommes frites af dem, forklarer han.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk