11. december 2018
Dan og Randi Bordal er frustrerede over, at de skal slås med Kystdirektoratet for at få solgt deres hus. Foto: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

Dan og Randi Bordal er frustrerede over, at de skal slås med Kystdirektoratet for at få solgt deres hus. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Petanquebanen er ulovlig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Petanquebanen er ulovlig
Odsherred - 14. marts 2018 kl. 13:28
Af Martin Hoffmann Kønig
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvis Dan Bordal skal sælge sit hus på Ærtebjergvej, i Atterup, så skal han i gang med at rive ned og fjerne, for huset er fyldt med ulovligheder. I hvert fald efter Kystdirektoratets mening, og det frustrerer Dan Bordal, der har meget svært ved at forstå, hvordan en mindre petanquebane, et par brostensterrasser og en beskyttelse mod angreb fra en tyr kan kompromittere Lammefjordens kystlinje.

En sag, der set fra Christiansborg er en illustration på, at Kystdirektoratet er gået over gevind i deres bestræbelser på at beskytte den frie kystlinje.

I hvert fald er folketingsmedlem, Jacob Jensen (V), ikke videre imponeret over direktoratets hårde kurs.

»Det drejer sig om at få fjernet ting, der for en dels vedkommende er 30 år gamle. Hvem gavner det? Det er sager som denne og i hundredvis af lignende sager, der har ført til at folketinget har ændret på planlovgivningen, hvilket også giver Kystdirektoratet et rum til at tolke loven på en anden måde end de gør. Som jeg får præsenteret sagen, så virker det meget nidkært af Kystdirektoratet, og det gør det jo voldsomt svært for almindelige mennesker at agere. I en tid, hvor det nærmest kan være vanskeligt at få lov at flytte en muslingeskal, mens man glad og gerne klisterer store kyststrækninger til med tonstunge sten og vindmøller, men det vi fra folketingets side har ønsket er jo også, at skabe muligheder for at give folk mulighed for at bo og være i naturen,« siger han til dagbladet Nordvestnyt.

Kystdirektoratet vil ikke kommentere den konkrete sag, fordi den behandles af klagemyndighederne.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk