16. september 2021
Blonde Bass, de syngende bassister Ida Hvid, Kristin Korb og Helle Marstrand, vender tilbage til festsalen i Anneberg Kulturpark, hvor de sidste år optrådte til Nykøbing-Rørvig Jazz Festival.
gallery icon

Se billedserie

Blonde Bass, de syngende bassister Ida Hvid, Kristin Korb og Helle Marstrand, vender tilbage til festsalen i Anneberg Kulturpark, hvor de sidste år optrådte til Nykøbing-Rørvig Jazz Festival.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Perlerække af koncerter med de ypperste musikere: Jazz-dage i kulturparken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Perlerække af koncerter med de ypperste musikere: Jazz-dage i kulturparken
Odsherred - 18. maj 2021 kl. 06:28
Af Stefan Andreasen

Nykøbing Sjælland markerer sig endnu stærkere i jazzfeltet med en koncertrække i Anneberg Kulturpark i maj og juni, hvor man kan opleve nogle af landets ypperste musikere i festsalen.

I forvejen står købstaden solidt med Lørdagsjazz i Kulturhus Pakhuset og Nykøbing-Rørvig Jazz Festival.

Det nye fremstød i Anneberg Kulturpark er tilrettelagt i samarbejde med Knud Skriver, én af hovedkræfterne bag Nykøbing-Rørvig Jazz Festival.

Han understreger, at alt er afstemt med Pakhuset og jazz-festivalen, og at programmet for Jazzdage i Anneberg Kulturpark er uafhængigt af festivalen.

- Jazzdage i Anneberg Kulturpark er lagt nu, før der er kommet mange ud i sommerhusene. Det er de normalt tynde måneder, hvor der nu kommer til at ske noget, siger Knud Skriver.

- Vi prøver nogle eftermiddagskoncerter med jazz for at skabe opmærksomhed om Anneberg Kulturpark, blandt andet Kunstnerfløjens projekt i pinsen og åbning af restauranten, siger direktør Gitte Klausen, Anneberg Kulturpark.

Hun forventer at få støtte fra Kulturministeriets aktivitetspulje til jazzdagene.

- Musikerne kan ikke selv søge midlerne, så vi har - som en stor kultur-aktør har - en forpligtelse til at arrangere koncerter, så vi kan få sendt honorarerne ud til musikerne, mener Gitte Klausen.

I alt vil mere end 30 jazzmusikere være i sving til koncerterne.

Jazzdage i Anneberg Kulturpark åbner 23. maj medBlonde Bass, bassisterne Ida Hvid, Kristin Korb og Helle Marstrand.

Den 24. maj spiller SkriverKvintetten - Knud Skriver på trommer, Niels W. Knudsen, bas, Niels Oldin, tenorsax, Ole Matthiessen, piano, og Jens Søndergaard, altsax.

29. maj er der koncert med Henrik Bolberg Quartet med trompetist Henrik Bolberg, Marko Martinovic, piano, Mark Davis, bas, og Aage Tanggaard, trommer.

Den 5. juni er det KB Project med Karsten Bagge på trommer, Magnus Thuelund, tenorsax, Søren Møller, piano, og Craig Earl, bas.

Ugen efter er der latinjazz med Søndergaard/Grønvad Kvintet - Jens Søndergaard, altsax, Morten Grønvad, vibrafon, Thomas Bornø, piano, Niels W. Knudsen, bas, og Niclas Campagnol, trommer.

Den 19. juni kommer guitarist Jacob Fischer med sine Friends, der tidligere har været Zier Romme Larsen, piano, Matthias Petri, bas, og Andreas Svendsen, trommer.

23. juni - sankthansaften - serverer Acoustic Lounge cubanske rytmer: Sanger og pianist Søren Baun, percusssionisterne Mikkel Schnettler og Michael Hartvig, og bassist Jesper Bodilsen.

Den 27. juni afslutter Lars Janssons Kvartet jazzdagene - Lars Jansson på piano, Hans Ulrik på tenorsax, Thomas Fonnesbæk, bas, og Paul Svanberg på trommer.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk