24. september 2021
Sparekassedirektør Claus Seiling har lagt næsten tre millioner kroner i en kasse, der skal hjælpe kunder, der møder coronarelaterede udfordringer. Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Sparekassedirektør Claus Seiling har lagt næsten tre millioner kroner i en kasse, der skal hjælpe kunder, der møder coronarelaterede udfordringer. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pengeinstitut klar med corona-hjælpekasse på 2,7 mio. kr.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pengeinstitut klar med corona-hjælpekasse på 2,7 mio. kr.
Odsherred - 26. august 2020 kl. 13:11
Af Marianne Nielsen

En del af årsagen til et halvårsregnskab i Dragsholm Sparekasse, der viser et netop offentliggjort resultat på 1,2 millioner kroner på bundlinjen, skal findes i rettidig omhu.

arrow Læs også: Sparekasse øger overskuddet og kunder strømmer til

En omhu der betyder, at kunder i Dragsholm Sparekasse kan hjælpes igennem en eventuel fyring eller konkurs på grund af corona.

Sparekassen har nemlig taget 2,7 millioner kroner ud af overskuddet og i en æske, der kan komme i spil, hvis de statslige hjælpepakker ikke længere kan hjælpe sparekassekunderne gennem coronakrisen.

- Vi har ikke mange kunder der er ramt, men jeg tror ikke at det kan afvises, at det kommer til at ske. Men og vores vurdering af coronaens konsekvenser er lige så usikker som alle andres. Så vi har hensat et beløb på 2,7 millioner i regnskabet som en blok af penge, som kan imødegå de udfordringer, der måtte komme, forklarer direktør i Dragsholm Sparekasse, Claus Seiling, i forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet for det første halvår af 2020. Et halvår, der i den grad har stået coronaens tegn.

Æsken med Coronahjælpen tages fra driftsoverskuddet på fem millioner.

- Den difference der er (fem millioner på driftsresultatet til 1,2 millioner på bundlinjen, red.) er negative kursreguleringer og hensættelsen til dårlige tider, hvis der kommer nogle coronarelaterede tab på et tidspunkt. Flere virksomheder har jo meldt ud, at der formentligt bliver tale om tilpasninger af virksomhederne, og det kan jo ramme vores kunder, siger sparekassedirektøren.

arrow Indlån presser: Indfører negativ rente i 2021
26. august 2020 kl. 15:48 Opdateret: kl. 15:31
arrow Kunderne strømmer til sparekasse
26. august 2020 kl. 08:11 Opdateret: kl. 08:55
arrow Sparekasse: Vi hjælper så mange som vi overhovedet kan
08. april 2020 kl. 06:47 Opdateret: kl. 08:17
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk