28. september 2020
Folkeskolerne i Odsherred får et ekstra økonomisk løft på 1.214.000 kroner i 2020.
Folkeskolerne i Odsherred får et ekstra økonomisk løft på 1.214.000 kroner i 2020.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Penge til skolerne fordeles efter elevtal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Penge til skolerne fordeles efter elevtal
Odsherred - 13. august 2020 kl. 07:17
Af Helene Nielsen

Odsherred Kommunes folkeskoler er blevet tildelt 1.214.000 kroner fra den pulje 275 millioner kroner, som regeringen, R, SF, EL og Alternativet har afsat til som et løft til folkeskolerne i hele landet i 2020. Puljen er betinget af, at midlerne anvendes til lærerlønninger og at det tildelte tilskud kommer oven i kommunens vedtagne budget for 2020. På møde tirsdag skulle børne- og uddannelsesudvalget derfor tage stilling til, hvordan pengene skal fordeles mellem kommunens skoler. Der var to muligheder. Man kunne give pengene til de skoler, hvor behovet for faglige løft er størst, eller dele pengene bredt ud til alle skoler.

- Socialdemokraternes holdning var i første omgang, at følge administrationens indstilling om at sætte pengene ud til de skoler, hvor de havde flest udfordringer med lave karaktergennemsnit. I så fald ville pengene være blevet delt ud til skolerne i Fårevejle, Højby og Asnæs, fortæller udvalgsformand Søren With (S).

Efter en lang snak i udvalget bleve parterne dog enige om, at de hellere vil dele pengene ud med lige hånd. Så puljemidlerne deles ud til alle afdelinger efter elevtal. Afdeling Hørve, Fårevejle og Asnæs får 497.000 kroner, skolerne på Odden, i Egebjerg og i Nykøbing får 259.000 kroner, Vig skole får 180.000 kroner og Højby skoles elever skal løftes for 178.000 kroner.

- Det er så mit håb, at skolelederne vil sætte sig ned og lave noget sammen, og måske dele udgifterne, siger Søren With.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk