18. april 2021
Foreningen Adelers Huse har fået en stor donation fra Sparekassen Sjælland Fonden. 150.000 kroner er på vej til Fårevejle-foreningen. Foto: Henrik Uhre-Prahl
gallery icon

Se billedserie

Foreningen Adelers Huse har fået en stor donation fra Sparekassen Sjælland Fonden. 150.000 kroner er på vej til Fårevejle-foreningen. Foto: Henrik Uhre-Prahl
Foto: Henrik Uhre-Prahl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Penge til have: Stor donation til Adelers Huse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Penge til have: Stor donation til Adelers Huse
Odsherred - 05. marts 2021 kl. 14:00
Af Niels Sørensen

Foreningen Adelers Huse har modtaget en donation på 150.000 kroner fra Sparekassen Sjælland Fonden, der skal gå til at plante en historisk landhave ved de karakteristiske tvillingehuse i Fårevejle. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse.

Husene har foreningen ført tilbage til deres oprindelige udseende og omdannet til formidlingssted og medborgerhus. I det første hus er der eksempelvis indrettet en lejlighed med autentisk inventar, og i en anden lejlighed er der nu et formidlingssted, som viser, hvordan det har været at bo på og opdyrke Lammefjorden. I det andet hus er der en lille café og medborgerhus, som kan benyttes af byens borgere og foreninger.

Nu går man så i gang med at omlægge den tilgroede have, som er bag husene, til en traditionel landhave fra 1930'erne.

- Vi er meget glade og taknemlig over denne flotte donation til anlæg af landhaven. Anlægsgartnere er gået i gang, og der skal plantes frugttræer og frugtbuske samt køkkenhave med urter, kål og rodfrugter. Haven vil blive færdig i løbet af foråret, og skal fremstå som en klassisk landhave lig haverne på de mange husmandsbrug ved Lammefjorden. Vi glæder os meget til, at gæster kan komme forbi og nyde haven, fortæller Jan Madsen, der er formand for foreningen Adelers Huse.

Vigtig del af fortælling

Sparekassen Sjælland Fonden uddeler midler til almennyttige projekter på Sjælland og Fyn.

- Adelers Huse er både historie, samhørighed og fællesskab på samme sted. Stedet formidler en vigtig historie om Odsherred og er samtidigt et forsamlingshus for Fårevejle og omegn. Haven er en vigtig del af den fortælling og kan nydes af alle de besøgende, fortæller Lotte Heglund, der er bestyrelsesmedlem i Sparekassen Sjælland Fonden.

Erhvervsrådgiver i Sparekassen Sjælland-Fyn, Helle Madsen, har en personlig vinkel på husene.

- Jeg er født og opvokset i Fårevejle og har besøgt stedet som barn, da Adelers Huse var aftægtsbolig. Det har været meget spændende at se, hvor flot husene er blevet renoveret. Samtidig har Fårevejle fået et moderne forsamlingshus, hvor vi kan booke lokaler til konfirmation med mere, siger hun.

Adelers Huse er yderligere en del af formidlingen af Geopark Odsherred, og et nedslagssted på oplevelsesruten på Lammefjorden sammen med besøgsmarken i Fårevejle og den nye Istidsrute, som også passerer Fårevejle.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk