23. juni 2021
Herskabsstalden på Dragsholm slot skal udvikles til et velfungerende foodlab, og nu har de fået en økonomisk håndsrækning.
Herskabsstalden på Dragsholm slot skal udvikles til et velfungerende foodlab, og nu har de fået en økonomisk håndsrækning.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Penge sendes til herskabsstalden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Penge sendes til herskabsstalden
Odsherred - 11. juni 2021 kl. 09:20
Af Martin Hoffmann Kønig

948.845 kr. bliver sendt fra LAG Midt-Nordvestsjælland til tre projekter i Odsherred Kommune.

Pengene kommer til at støtte vinterbadesauna på Odden med 151.000 kr, Geopark Odsherred har fået 397.785 kr. til at udvikle en skulpturpark i Anneberg Kulturpark og så er der indstillet støtte på 400.000 kr. til at renovere herskabsstalden på Dragsholm slot, og ifølge Thomas Kjelfred, fra Dragsholm Slot, er projektet godt på vej.

»Planerne med herskabsstalden er et stort projekt, der har været fem år undervejs, og er budgetteret til mellem 12 og 15 mio. kr., og støtten fra LAG betyder rigtig meget moralsk, og er en god økonomisk håndsrækning til projektet. Planen er, at de gamle fine bygninger skal huse et foodlab, hvor eksterne samarbejdspartnere har mulighed for at udvikle fødevareforædling, der forhåbentlig kan blive til nye virksomheder. For at det kan lade sig gøre, så skal huset have en ekstra kraft, og være åbent. Derfor er det vores plan, at vi flytter dele af vores reception derned, så der er mennesker i lokalerne, og det næste er, at vi vil indrette en lille gårdbutik, hvor vi kan sælge af vores egne forarbejdede produkter, og produkter fra hele Odsherred. At vi gør det her i herskabsstalden handler også om at give det hele en ekstra historisk dimension. Vi kunne realisere vores planer langt billigere i et køkken i en stållade, men vi tror på, at herskabsstalden vil bidrage med kulturværdi, og så er det er en af ideerne med driften af Dragsholm slot, at det skal udvikle sig,« siger han.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk