22. september 2019
Borgmester Thomas Adelskov (S) foreslår, at Nykøbing Sj. Handel & Erhverv køber og driver p-pladserne i Nykøbing, blandt andet på Madvigs Plads. Foto: Torben Andersen
Borgmester Thomas Adelskov (S) foreslår, at Nykøbing Sj. Handel & Erhverv køber og driver p-pladserne i Nykøbing, blandt andet på Madvigs Plads. Foto: Torben Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: P-pladser til 1 krone

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

P-pladser til 1 krone
Odsherred - 16. marts 2019 kl. 11:16
Af Torben Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Borgmester Thomas Adelskov (S) foreslår nu, at kommunen sælger p-pladserne i Nykøbing til Nykøbing Sj. Handel & Erhverv. Pris: 1 krone.

- For nogle år siden solgte vi i Vig parkeringspladsen til SuperBrugsen, som så overtog driften. Hvis vi kunne lave den samme konstruktion omkring Nykøbing, kunne byens handelsforening overtage driften af pladserne ved for eksempel Svanetorvet og ved Netto, siger Thomas Adelskov.

Et politisk flertal i miljø- og klimaudvalget besluttede forleden at droppe p-kontroller i Odsherred. Beslutningen blev begrundet med, at staten efter nye regler på området fremover skal have 70 procent af afgifterne mod de nuværende 50 procent. Dette vil betyde, at Odsherred Kommune selv skal betale 93.000 kr. for at få gennemført p-kontroller af Park Nord, som kommunen har en aftale med om at stå for kontrollerne.

Beslutningen kommer imidlertid på tværs af ønskerne blandt de handlende i Nykøbing, som frygter, at der om sommeren opstår parkeringskaos i den indre by, hvis der ikke er parkeringskontroller.

- Men hvis handelsforeningen overtager driften vil de ikke blive ramt af den urimelige afgift, som staten har pålagt kommunerne, siger Thomas Adelskov, som har talt med handelsforeningens formand, Martin Reimer, om forslaget.

- Vi skal have undersøgt, om der er nogle juridiske udfordringer, men jeg kan forstå, at handelsforeningen er klar til at tage diskussionen med os, siger Thomas Adelskov.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk