27. juli 2021
Borgmester Thomas Adelskov (S) vil bringe spørgsmålet om genindførelsen af p-vagter i Odsherred ind i de kommende budgetforhandlinger. Foto: Peter Andersen
Borgmester Thomas Adelskov (S) vil bringe spørgsmålet om genindførelsen af p-vagter i Odsherred ind i de kommende budgetforhandlinger. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: P-kaos i sommerlandet: Borgmester vil have p-vagter retur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

P-kaos i sommerlandet: Borgmester vil have p-vagter retur
Odsherred - 25. juli 2020 kl. 06:21
Af Marianne Nielsen

Måske skal vi snart til at frygte p-vagternes skarpe øjne, når køretøjet parkeres mellem de hvide streger på offentlige parkeringspladser i Odsherred. I hvert fald vil borgmester Thomas Adelskov (S) bringe muligheden for at genindføre p-vagter ind i budgetforhandlingerne.

arrow Læs også: Bøderegn ved populært streetfoodmarked

Årsagen er meldinger om p-kaos flere steder i kommunen, fortæller han.

- I den seneste tid har jeg modtaget en række henvendelser og klager over parkeringssituation rundt omkring på nogle af Odsherreds hotspots, hvor det enten er umuligt at komme til at parkere, eller der simpelthen bliver parkeret ulovligt, så bløde trafikanter og handikappede umuligt kan komme forbi. Det kan vi ikke byde hverken borgere eller gæster, siger borgmester Thomas Adelskov (S).

Denne sommer har været - og er stadig - noget ud over det sædvanlige. Corona har sendt danskerne på ferie i deres eget land, og det mærkes alle steder i sommerlandet.

I Odsherred skaber det også nogle trafikale udfordringer på de mest befærdede steder. Turister, fastboende og butikkernes medarbejdere kæmper om parkeringspladserne.

Den pressede parkeringssituation sker primært ved hostspots som Asnæs Centret, Algade, Ordruop, Rørvig Havn og det nye madsted Rørvig Street Food på Rørvigvej.

Sidstnævnte har flere gange været genstand for kritik på grund af de spisendes uhensigtsmæssige og ulovlige parkering på cykelstien.

- Det kunne en p-vagt nok ændre på. Bare visheden om at der er p-vagter, plejer at have en vis præventiv effekt, siger Thomas Adelskov.

Også strandene har været en udfordring i år, rent parkeringsmæssigt, noterer han sig.

- Vi har jo en forpligtigelse til at redningskørertøjer kan komme frem, konstaterer han,

Kommunen afskaffede ved årsskiftet p-vagtordningen efter den daværende borgerlige regering indførte strafafgift til kommunerne for at opkræve p-afgifter.

- Men nu har Folketinget netop aftalt at fjernet strafafgiften igen, og vi kan opkræve afgifterne efter en nul-sumsspil, og de kaotiske tilstande rundt om i kommunen denne sommer gør, at jeg syntes det er nødvendigt at byrådet genovervejer beslutningen og genindfører P-vagter igen. Det blive en del af budgetforhandlingerne, uddyber borgmesteren.

Indtægterne fra p-afgifter har været et nul-sumsspil for Odsherred kommune, som derfor ikke har tjent penge på ordningen, understreger borgmesteren, som forventer at det igen kan blive en nulsums-løsning.

Borgmesteren erkender, at de bekymringer Nykøbing Sj. Handel og Erhverv havde ved afskaffelsen af p-vagterne, ikke var helt grundløse.

- Da p-vagterne blev afskaffet, var Nykøbing Sjælland Handel og Erhverv, bekymrede for gennemstrømningen i midtbyen i Nykøbing, og det har de jo sådan set fået ret i, siger han.

arrow Sparkøbmand begrænser parkeringen til 30 minutter
21. juni 2021 kl. 06:21 Opdateret: kl. 08:25
arrow Mad-succes har skabt parkeringsproblem
24. juli 2020 kl. 13:40 Opdateret: kl. 08:38
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk