18. oktober 2018
Voldsom vækst. Beplantningen langs Bobjergvej i Asnæs er vokset så voldsomt, at den er til gene for trafikken, så nu kommer den store grensaks frem. Foto: Odsherred Kommune
Voldsom vækst. Beplantningen langs Bobjergvej i Asnæs er vokset så voldsomt, at den er til gene for trafikken, så nu kommer den store grensaks frem. Foto: Odsherred Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Overgroet vejstrækning bliver nu trimmet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Overgroet vejstrækning bliver nu trimmet
Odsherred - 16. november 2017 kl. 12:03
Af Marianne Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Beplantningen langs Bobjergvej, mellem Åsvangsvej og Stadionvej i Asnæs, har haft gode vækstbetingelser det seneste stykke tid. Faktisk så gode, at det er blevet lidt for voldsomt og nu må den store grensaks, en såkaldt knuser, tages i brug. Det er nemlig til gene for trafikken og det er blevet helt umuligt at tyde, hvor skellinjen går.

Center for natur, miljø og trafik oplyser, at man i dag, torsdag, fjerner beplantningen hele to meter ind, så man igen kan se, hvor skellet er. Skellet afgør, hvor henholdsvis kommunen og grundejerne fremover har pligt til at vedligeholde arealet.

En skellinje ligger typisk ved bagkanten af el-skabe og lysmaster.

Ifølge fag- og personaleleder i center for natur, miljø og trafik, Lars Jespersen, oplyser, at beskæringen ikke bliver et kønt syn, for selvom stammen holdes skadesfri, vil der være synlige skader på grenene, som vil blive flossede.

En beskæringsmetode, som altså kun skader grenene, men den mindst skadelige for træet eller busken.

Ifølge beskæringsregulativerne i kommunen skal træer og øvrig beplantning langs veje og fortove holdes nede, så der er en frihøjde på mindst 2,75 meter over fortove, stier, rabatter samt grøfter, og 4,5 meter over veje.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk