18. januar 2020
Foto: Margrethe Groth
Foto: Margrethe Groth
Foto: Foto: Margrethe Groth
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Overforbrug på 13,2 millioner kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Overforbrug på 13,2 millioner kroner
Odsherred - 06. september 2019 kl. 13:16
Af Helene Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er konstateret et ikke forudset merforbrug på 13,2 millioner kroner i Odsherred Kommunes familieafdeling. Det enorme beløb fremgår af en tillægsdagorden til næste uges møde i børne- og uddannelsesudvalget i Odsherred Kommune, som blev udsendt fredag middag.

Merforbruget blev konstateret i august måned, men hverken direktør for velfærdsområdet, Rikke Blom, eller borgmester Thomas Adelskov (S) ville dengang kommentere på, hvor stort beløbet var. Formand for børne- og uddannelsesudvalget, Søren With (S), siger til Nordvestnyt, at han først i går blev gjort bekendt med det høje tal.

- Det er fandeme mange penge, siger Søren With.

Administrationen forklarer det 13,2 millioner kroner store merforbrug med en uventet stigning i antallet af indberetninger af børnesager i familieafdelingen om familier med massive psykiske vanskeligheder og misbrugsproblematikker. I 2018 blev der indgivet 1099 underretninger. I 2019 skønner man nu, at tallet vil være 1327 indberetninger.

- Pengene er jo reelt brugt på børnesager. Så der er ikke tale om penge, som er klattet væk. Men havde vi vidst det tidligere, kunne vi have gjort tingene anderledes, siger Søren With (S). Han kan endnu ikke sige noget om, hvor de mange penge skal findes.

- Vi vil forsøge at minimere antallet af sager, men jeg kan ikke afvise, at der kommer nedskæringer på området, siger Søren With.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk