17. august 2019
Det er slut med Sydskolen afdl. Asnæs og Bobjergskolen. Alle folkeskoler i Odsherred får navn efter den by de er placeret i, så nu fløjter statuen  af Bobjergdrengen for Asnæs Skole. Foto: Marianne Nielsen
Det er slut med Sydskolen afdl. Asnæs og Bobjergskolen. Alle folkeskoler i Odsherred får navn efter den by de er placeret i, så nu fløjter statuen af Bobjergdrengen for Asnæs Skole. Foto: Marianne Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Otte folkeskoler får nyt navn igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Otte folkeskoler får nyt navn igen
Odsherred - 14. marts 2019 kl. 11:36
Af Marianne Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Børne- og uddannelsesudvalget lagde i denne uge endegyldigt Sydskolen og Nordskolen med tilhørende afdelinger i graven.

- Et flertal i udvalget har aftalt at gå tilbage til stednavnene. Det har været vores ønske helt fra starten af denne proces omkring skolestrukturen, siger udvalgsformand Søren With (S) om beslutningen.

Venstre ønskede, at beslutningen skulle tages af de kommende skolebestyrelser, men det synspunkt vandt altså ikke sympati i resten af udvalget.

Beslutningen imødekommer således ikke ønsket fra afdelingsrådet på Odden, som ønskede at hedde Odden Børneakademi, som man hed inden skolestrukturreformen trådte i kraft i 2014.

Nu skal skolen fremover helt enkelt hedde Odden Skole, ligesom de øvrige skoler i Odsherred tager navn efter de byer, skolerne er placeret i.

Det betyder også, at det endegyldigt er slut med navne som Skolen på Fjorden og Bobjergskolen som nu slet og ret kommer til at hedde Fårevejle Skole og Asnæs Skole.

I en netop overstået høringsfase om blandt andet skolernes navne, var det et ønske i Fårevejle, at undgå en tilbagevenden til Skolen på Fjorden, da ingen længere identificerede sig med det navn.

- Og I Asnæs var der jo delte meninger, og især forældre til elever i 0.-4. klasse, gav udtryk for, at de syntes det var mærkeligt, hvis man skulle vende tilbage til Bobjergskolen. Det havde de ikke noget tilhørsforhold til, siger Søren With.

Han vurderer at de nye navne vil være en læsning, som alle vil kunne se sig selv i, og være med til at identificere byens dna.

Folkeskolerne i Odsherred vil fremover hedde følgende:

Odden Skole
Højby SKole
Skolerne i Nykøbing

Egebjerg Skole
Vig Skole
Asnæs Skole

Fårevejle Skole
Hørve Skole

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk