9. juli 2020
Vagn Ytte Larsen byrådets nestor var den første, der fik det fornemme ridderkos.  Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Vagn Ytte Larsen byrådets nestor var den første, der fik det fornemme ridderkos. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ordener til byrådets mest garvede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ordener til byrådets mest garvede
Opdateret 28. januar 2020 kl. 23:55
Odsherred - 28. januar 2020 kl. 19:23
Af Martin Hoffmann Kønig
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var en skruet gevaldigt op for den festlige og højtidelige stemning, da fem af byrådets medlemmer i Odsherred Kommune tirsdag aften fik en ridderkorset af Dannebrogsordenen.

arrow Læs også: Geoparken skal have mere fokus på bæredygtighed

Vagn Ytte Larsen (S) var den første, der fik korset sat på reverset, og han kaldte sig selv for lidt af en korsridder, dog mest i spøg.

Han er byrådets ældste og har siddet i byrådet i 38 år, og særlig fremhævet blev hans politiske hjertebarn lokaldemokratiudvalet, og borgmester Thomas Adelskov (S) slog fast, at Vagn Ytte Larsen har været med til at styrke tilliden og den gode dialog og mindske afstandene mellem byrådet og borgerne.

Venstres Morten Egeskov har trods sine kun 44 år haft 25 års byrådsjubilæum, og i indstillingen til dronningen blev han fremhævet som demokratiets vagthund, og særligt hans veltalenhed og skarpe fokus på ordentlighed i såvel den politiske gerning som kommuenns virke, blev fremhævet.

Efter 22 år i byrådet fik også Helge Fredslund (V) et ridderkors, og blev fremhævet for et politisk virke, der dækker hele Odsherred, og at hans politiske hjertebarn har altid ligget i de sydlige Odsherred, hvor særligt Hørve, Vallekilde og fødebyen Skippinge har nydt godt af hans store engagement.

Hanne Pigonska (V) fik ridderkorset efter 26 år i byrådet, og blev fremhævet for at gøre en særlig stor indsats for børn og unge og folkeskolen, og ikke mindst for at få flere børnefamilier til at bosætte sig i Odsherred Kommune.

67-årige Gitte Hededam (S) havde i dagens anledning iført sig en ekstra chick hat, og blev rost for sit sociale engagement og arbejde som ildsjæl, før hun fik sit ridderkors.

arrow Ny direktør for Geopark Odsherred på plads
10. februar 2020 kl. 09:08 Opdateret: kl. 09:08
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk