27. juli 2021
Ulla Margrethe Hansen har tidligere repræsenteret De Konservative i byrådssalen. Her ses ved valgkampen i 2013. Foto:  Mik
gallery icon

Se billedserie

Ulla Margrethe Hansen har tidligere repræsenteret De Konservative i byrådssalen. Her ses ved valgkampen i 2013. Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Optimisme hos Odsherreds konservative

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Optimisme hos Odsherreds konservative
Odsherred - 29. oktober 2020 kl. 14:30
Af Torben Andersen

Ved kommunalvalget i 2017 fik De Konservative 486 stemmer i Odsherred - svarende til 2,5 procent.

Det rakte ikke til at komme ind i byrådssalen, men Ulla Margrethe Hansen, som tidligere har siddet i byrådet for partiet, glæder sig over, at partiet er i rigtig god form. Og midt i november indkaldes medlemmerne til et opstillingsmøde.

- Vi er fulde af optimisme. I øjeblikket diskuterer vi kampagnestrategi, vi skal have udarbejdet foldere, og vi har et kandidatudvalg, som snakker med kandidater. Vi har allerede en fin liste, vi kan præsentere for medlemmerne, men der er stadig plads til flere kandidater, fortæller Ulla Margrethe Hansen.

På landsplan ligger partiet nu i meningsmålingerne på 10 procent, så De Konservative er et parti i fremgang.

- Vi har landspolitisk medvind, og vi kan også konstatere, at vi får flere medlemmer her i Odsherred, siger Ulla Margrethe Hansen.

Partiet har allerede formuleret nogle udkast til overordnede mærkesager til valgkampen i 2021.

- Det står meget højt på vores liste at sikre nogle fornuftige vilkår for erhvervslivet i Odsherred. Kommunikationen og samarbejdet mellem kommunen og erhvervslivet skal være meget bedre. Der burde være en stor lysende advarselslampe, når kommunens borgerrådgiver i sin årsrapport skriver, at hun bliver kontaktet af flere og flere erhvervsdrivende, som mister troværdighed overfor deres kunder på grund af lange sagsbehandlingstider, men ikke mindst på grund af den dårlige kommunikation fra kommunens side om sagsbehandlingen, siger Ulla Margrethe Hansen.

De Konservative lægger vægt på at være et grønt parti, også lokalt, hvor Ulla Margrethe Hansen i flere sammenhænge har markeret sig med grønne synspunkter.

- Vi skal selvfølgelig gøre, hvad vi kan for at bidrage til at reducere CO2-udledningen. Men vi skal også udvise rettidig omhu i klimasagen, og her vil vi gerne se på, om der ikke kan laves en slags sluse mellem Rørvig og Hundested. Kommunerne rundt om Isefjorden skal samarbejde, så man undgår, at alle kommunerne bare laver hver deres løsninger, for eksempel med diger, som måske bare flytter problemer til et andet sted, siger Ulla Margrethe Hansen.

Civilsamfundet betyder meget for De Konservative.

- Foreningernes vilkår skal være bedre, og vi skal have en klarere snitflade imellem, hvad der er foreningernes opgave, og hvad der er kommunens, siger Ulla Margrethe Hansen, som gerne ser, at Odsherred får en ny borgmester.

-Vores udgangspunkt er, at vi ønsker en blå borgmester, men hvis det ikke kan lade sig gøre, så vil vi forsøge at trække borgmesteren i den retning, vi gerne ser. En borgmester, der sidder på borgerlige stemmer, bliver trukket i en anden retning end en borgmester, der sidder på stemmer fra Enhedslisten og SF, siger hun.

De Konservative har indgået et valgteknisk samarbejde med Odsherred-listen og De Radikale. Sidste gang var man sammen med blandt andet Venstre.

- Det handler slet ikke om politik, men om matematik og regneregler. Vi har brændt os på nogle forkerte valgforbund tidligere, og derfor prøver vi med et nyt. Hvis vi havde haft et andet valgforbud i 2017, havde vi haft en mand i byrådet i dag, siger Ulla Margrethe Hansen, som håber, at De Konservative får mindst ét mandat i november 2021.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk