24. oktober 2021
Opholdsstedet Ørbækskilde valgte efter drabet på en af deres medarbejdere sidste år at klage over Arbejdstilsynets påbud. Det eneste de fik ud af det var en politianmeldelse.
Opholdsstedet Ørbækskilde valgte efter drabet på en af deres medarbejdere sidste år at klage over Arbejdstilsynets påbud. Det eneste de fik ud af det var en politianmeldelse.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Opholdssted politianmeldt efter drab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Opholdssted politianmeldt efter drab
Odsherred - 28. september 2021 kl. 12:34
Af Martin Hoffmann Kønig

Den 30.december sidste år blev en pædagog knivdræbt på opholdsstedet Ørbækskilde i Fårevejle.

Den 5.januar udstedte Arbejdstilsynet, AT, to strakspåbud til opholdsstedet, hvor de blandt andet blev pålagt at »alenearbejde med beboere med kendt udadreagerende adfærd...planlægges, tilrettelægges og udføres således, at risikoen for vold imødegås. Kan faren ikke imødegås, må den ansatte ikke arbejde alene,« samt at sikre, at faren for vold og trusler om vold undgås i forbindelse med beboeres adgang til knive og andre genstand på opholdsstedet.

Det ville Ørbækskilde ikke finde sig i, og de fik deres advokater til at klage over påbuddene, blandt andet med den begrundelse, at når der fremover skal være to medarbejdere på Ørbækskilde i visuel eller auditiv afstand fra hinanden, så vil det forringe botilbuddets tilbud samt gøre det umuligt at tage på ture ud af huset, og i forhold til påbuddet om at sikre mod vold med husets knive, skriver advokaten, at der er tale om »bakspejlsbetragtninger,« udløst af drabet, og så minder han om, at beboerne jo har fri adgang til at færdes frit uden for matriklen, og her kan bringe alt de ønske rmed hjem, for personalet har ingen hjemmel til gennemføre kropsvisitation af beboerne.

Arbejdsmiljøklagenævnet har pure afvist Ørbækskildes klage, og påbuddet gælder fortsat, og og nu har Arbejdstilsynet valgt at politianmelde Ørbækskilde, og skriver i en mail til Nordvestnyt, at:

»Arbejdstilsynet har overdraget sagen til anklagemyndigheden og det er nu op til den, om der skal rejses sag mod bostedet.«

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk