22. maj 2019
En af »Carmen«-scenerne foregår i en baggård i Nykøbings centrum, hvor én af bag-trapperne inddrages. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

En af »Carmen«-scenerne foregår i en baggård i Nykøbings centrum, hvor én af bag-trapperne inddrages. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Opera helt tæt på: Billetterne revet væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Opera helt tæt på: Billetterne revet væk
Opdateret 08. august 2018 kl. 15:56
Odsherred - 08. august 2018 kl. 10:25
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I dag går det løs i nærmest Sevilla-temperatur med Bizets jalousi-kogende Sevilla-opera »Carmen« som udendørs vandre-forestilling i Nykøbing Sjællands bymidte. Selv forpremieren i dag onsdag inddrages til betalende gæster, fordi der har været stor rift om billetter til den intime opera-oplevelse, der ellers kun spiller fem gange.

- Vores opgave er at gøre opera tilgængeligt for lokalbefolkningen, så det er en stor glæde, at det fortrinsvis er lokale, der køber billetter, siger direktør for Opera i Provinsen, Anna-Louise Porret.

Sangerne i det nye folkekor, som forstærker Opera i Provinsens kor i de store folke-scener (i alt 45 korsangere), har tiltrukket mange nye billet-købere.

- Deres familier og venner og bekendte har købt billetter, så alt i alt bliver det her virkelig en lokal folkefest. Det er meget dejligt, siger Anna-Louise Porret.

Fire professionelle opera-sangere - Ingeborg Novrup Børch (Carmen), Per Jellum (Don José), Philippa Cold (Micaela) og Teit Kanstrup (Escamillo) - er i front og Bo Lundby-Jæger akkompagnerer fra en rullende klaver-scene.

Skuespiller Ragnhild Kaasgaard er fortæller, og hendes kollega Connie Tronbjerg iscenesætter. Jonas Vigo Pedersen dirigerer, og Anna-Louise Porret er kunstnerisk leder.

Første scene foregår på Store Torv i Algade ved granitskulpturen; derefter vandrer opera og publikum gennem Café Busk til baggården, hvor der spilles en scene. Herefter gennem en port til en anden baggård, hvor smugler-scenen foregår. Og så tilbage til Store Torv.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk