20. september 2021
Tilsyneladende er Odsherred Kommune endt i en barsk konflikt med et tocifret antal medarbejdere i kommunens hjemmepleje, der alle er sygemeldt, men som kommunen mener har nedlagt arbejdet ulovligt.
Tilsyneladende er Odsherred Kommune endt i en barsk konflikt med et tocifret antal medarbejdere i kommunens hjemmepleje, der alle er sygemeldt, men som kommunen mener har nedlagt arbejdet ulovligt.
Foto: Preben Moth
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Opdateret:Beskylder medarbejdere for ulovlig arbejdsnedlæggelse, fordi de er syge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Opdateret:Beskylder medarbejdere for ulovlig arbejdsnedlæggelse, fordi de er syge
Opdateret 08. september 2021 kl. 19:36
Odsherred - 08. september 2021 kl. 16:58
Af Martin Hoffmann Kønig

Et tocifret antal medarbejdere i hjemmeplejen i Odsherred Kommune er sygemeldt, og de er tilsyneladende havnet i en barsk konflikt med deres arbejdsgiver.

arrow Læs også: Borgmester om hjemmeplejen: Forholdene skal blive bedre

I hvert fald har kommunen ikke godtaget deres sygemelding, og derfor har de anmeldt sagen til Kommunernes Landsforening, som en ulovlig arbejdsnedlæggelse.

Men da de sygemeldte fastholder, at de er reelt syge, og ikke har nedlagt arbejdet, så ender konflikten tilsyneladende i Arbejdsretten.

Det er i hvert fald de meldinger, som afdelingsnæstformand Jutta Larsen, fra fagforeningen FOA, har fået.

I går blev hun af fagbevægelsens hovedorganisation bedt om, at opfordre sine medlemmer til at møde på arbejde.

Men efter en personlig snak med hver enkelt er hun overbevist om, at der ikke er tale om en arbejdsnedlæggelse, men om, at medlemmerne er reelt syge, nogle angiver dårlige arbvejdsvilkår i hjemmeplejen som årsag til deres sygdom, og Jutta Larsen regner med, at sagen bliver behandlet i Arbejdsretten allerede i morgen.

Formanden for kommunens social- og forebyggelsesudvalg, Arne Mikkelsen (SF), er her til eftermiddag ikke orienteret om sagen, men han slår fast, at hvis medarbejderne i hjemmeplejen bliver syge af at passe deres arbejde, så er det noget politikerne har et medansvar for, og skal se på.

Centerchef Rikke Kragh Iversen, fra Odsherred Kommune, mener ikke konflikten er så fastlåst, som oplevet hos fagforeningen og de sygemeldte medarbejdere.

»For øjeblikket har vi en dialog med en gruppe medarbejdere om blandt andet arbejdstilrettelæggelse. FOA er tæt på denne proces. Vi har i weekenden oplevet et uforholdsmæssigt stort antal sygemeldinger og sammen emd FOA arbejder vi nu på, at medarbejderne kommer tilbage til arbejdet igen. Heldigvis er der i dag(onsdag, red.) kommet nogle raskmeldinger og vi håber naturligvis, at vi inden længe er fuldtallige igen,« siger hun.

arrow Presset hjemmehjælp: 7,3 kilometer skal køres på èt minut
14. september 2021 kl. 08:21 Opdateret: kl. 08:30
arrow Når hjemmeplejen dytter, så er det tid til toiletbesøg
10. september 2021 kl. 13:05 Opdateret: kl. 13:44
arrow Hjemmeplejen lider under et arbejdsmilø, der gør folk syge
10. september 2021 kl. 12:48 Opdateret: kl. 13:13
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk