22. oktober 2019
T2O i Egebjerg garanterer, at de kun vil neddele dæk i dagtimerne og i hverdagene, når de går i gang med egentlig produktion.
T2O i Egebjerg garanterer, at de kun vil neddele dæk i dagtimerne og i hverdagene, når de går i gang med egentlig produktion.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Omstridt fabrik kalder lugtgener for småproblemer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Omstridt fabrik kalder lugtgener for småproblemer
Odsherred - 11. juni 2019 kl. 07:37
Af Martin Hoffmann Kønig
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Onsdag den 29.maj omkring klokken 22 blev Vestsjællands Brandvæsen kaldt til Egebjerg. Alarmen lød på voldsomme lugtgener fra virksomheden T2O, der vil neddele brugte bildæk. De havde, efter en periode med standsningspåbud, fået lov til at lade eksperter lyd- og funktionsteste deres udstyr.

arrow Læs også: Borgmester: »Rager ikke Venstres medlemmer af byrådet.«

Ifølge afdelingsleder Daniel Weinreich, fra Vestsjællands Brandvæsen, kunne de dog ikke konstatere nogen dårlig lugt.

Men allerede dagen efter, torsdag den 30.maj om formiddagen, blev brandvæsenet kaldt tilbage til virksomheden, og da var der tydeligere lugtgener.

»Her kunne vi konstatere lugtgener, hvorfor vi har orienteret Odsherred Kommune om forløbet, da det efter vores vurdering er et miljømæssigt anliggende,« skriver han i en mail til avisen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Odsherred Kommune, men T2Os talsmand, Egil Rindorf, forklarer, at der var tale om småproblemer.

» Det var en lille olielækage som førte til, at noget olie inde i maskinen sprøjter over en varm plade. Det førte til en røgudvikling, som kunne lugtes. Jeg lærte i skolen, at let olie er aromatisk. Det kan lyde poetisk, men er det ikke nødvendigvis. For det betyder også, at selv små mængder olie kan lugte en del, også uden at der er tale om katastrofer under udvikling. Fejlen var ufarlig, teknisk, og er af en sådan karakter, som man først opdager, når man kan begynde at teste sit udstyr i praksis. Enhver borger har selvfølgelig ret til at alarmere myndighederne når de ønsker det. Det har vi ingen indflydelse på, og skal heller ikke have det,« skriver han i en mail til avisen.

Ifølge Egil Rindorf er virksomheden snart klar til produktion.

»Virksomhedens udstyr er nu monteret og vi er ved at gøre os klar til at gå i produktion. Vi har derfor nu indledt afprøvninger af udstyr og processer. Når virksomheden er i produktion vil pyrolyseudstyret være i drift døgnet rundt. Neddelingen af dæk er planlagt at skulle ske i hverdagen i dagtimerne, alt naturligvis i overensstemmelse med de forskrifter og tilladelser, som kommunen har givet os. Vi regner med at prøveperioden bliver relativt kort. Hele formålet med at prøvekøre er naturligvis, at vi sikrer os, at tingene virker som de skal, og at vi kan holde os inden for de rammer, som vi har sat for os selv, og som gælder i forhold til vores omverden. De støjtest, der efter indjustering af udstyret skal bekræfte, at støjgrænserne overholdes, udføres af eksterne eksperter,« skriver han i en mail.

arrow T2O har fået endnu et påbud
11. juli 2019 kl. 15:03 Opdateret: kl. 14:01
arrow V efterlyser borgmester i sag om T2O kritik
11. juli 2019 kl. 13:15 Opdateret: kl. 14:15
arrow Beboere vil have stoppet lugt og støj
04. juli 2019 kl. 14:16 Opdateret: kl. 20:05

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk