20. oktober 2019
Olafur Eliassons værk - »Heliotropic City« (i midten) er et cirkulært sol-ur på 110 meter i diameter, arealmæssigt næsten lige så stort som Dragsholm Slot, der ligger ikke langt fra (th.). Billedmanipulation: Olafur Eliasson/Odsherred Kommune
Olafur Eliassons værk - »Heliotropic City« (i midten) er et cirkulært sol-ur på 110 meter i diameter, arealmæssigt næsten lige så stort som Dragsholm Slot, der ligger ikke langt fra (th.). Billedmanipulation: Olafur Eliasson/Odsherred Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Olafur Eliasson-projekt opgives

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Olafur Eliasson-projekt opgives
Opdateret 11. september 2015 kl. 17:59
Odsherred - 10. september 2015 kl. 14:43
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Forligspartierne i Odsherred Byråd har besluttet at skrinlægge det stort anlagte Olafur Eliasson-projekt »Heliotropic City« - et astronomisk sol-ur i bygningsstørrelse på et stykke jord, stillet til rådighed af Dragsholm Slot. Kommunen kan ikke afsætte den nødvendige grundkapital på 10-12 mio. kr., som kræves for ansøgninger til de helt store fonde, oplyser borgmester Thomas Adelskov, (S), til dagbladet Nordvestnyt.

Det samlede projekt af den verdensberømte kunstner anslås at ville koste 55,4 mio.

- Efter at have drøftet projektet med en kompetent fundraiser har vi fået meldingen, at det er et virkelig interessant projekt, der vil kunne realiseres, hvis kommunen lægger 10-12 mio. kr. i puljen. Det har forligspartinerne drøftet i budgetforhandlingerne, men med de budgetter, vi har til eksempelvis ældre og sundhed, kan vi umuligt afsætte de 10-12 mio. kr., der kræves. Derfor har vi besluttet at stille projektet i bero, siger Thomas Adelskov til Nordvestnyt.

- Der er ingen tvivl om, at det virkelig ville trække turister til, hvis vi kunne realisere det. Sådan er det jo andre steder, hvor hans værker opføres, siger borgmesteren.

Byrådet i Odsherred havde afsat en mio. kr. på budgettet - resten skulle efter planen komme fra store fonde. Halvdelen af den afsatte million foreslås nu overført til projektering af en synliggørelse af solvognens berømte findested i Trundholm Mose, oplyser Thomas Adelskov.

Eliasson-projektet blev introduceret i 2007 i et noget mindre format - som en markering af nydannede Odsherred Kommune.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk