21. januar 2019
21-årige Rikke Holmbo Lund fra Højby fortalte om sine erfaringer med Tuba. Foto: Torben Andersen
gallery icon

Se billedserie

21-årige Rikke Holmbo Lund fra Højby fortalte om sine erfaringer med Tuba. Foto: Torben Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt tilbud til unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt tilbud til unge
Odsherred - 17. august 2018 kl. 09:11
Af Torben Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En del børn og unge i Odsherred vokser op i familier præget af alkoholmisbrug. Men hvor skal de søge hjælp?

Landsforeningen Tuba tilbyder unge mellem 14 og 35 år, der er vokset op i familier med alkohol- eller stofmisbrug, anonym og gratis terapi og rådgivning, men indtil i går havde man ikke nogen afdeling i Odsherred.

Torsdag formiddag blev en lokal Tuba-afdeling imidlertid indviet med en velbesøgt reception på det gamle rådhus på Vesterlyngvej i Nykøbing.

- Vi har i forvejen mange tilbud til de unge i Odsherred, men dette tilbud er noget helt særligt, sagde borgmester Thomas Adelskov (S), som efterfølgende oplyste, at kommunen har indgået en aftale med Tuba, som også omfatter økonomisk støtte.

21-årige Rikke Holmbo Lund fra Højby fortalte på receptionen om, hvordan det havde været for hende at vokse op i et hjem med alkoholmisbrug. I gymnasiet havde hun mistet troen på sig selv og havde haft koncentrationsbesvær, og hun forlod derfor gymnasiet et halvt år, før hun skulle have studentereksamen. Hun kom efterfølgende i gruppeterapi i Tuba.

- Her lærte jeg at åbne op, og jeg fik igen styr på tingene, så jeg kunne få min studentereksamen. Det har haft en kæmpe betydning for mig at komme hos Tuba, sagde Rikke Holmbo Lund.

Da hun begyndte hos Tuba, foregik det i København.

- Jeg er rigtig glad for, at Tuba nu er kommet til Odsherred, for de unges problemer er større, end man tror, fortalte Rikke Holmbo Lund.

Regionsleder i Tuba Marc Krabbe-Sørensen oplyste, at syv unge fra Odsherred lige nu deltager i et forløb hos TUBA i Holbæk.

- Vi skal ikke kun være i storbyerne, og derfor er vi glade for at åbne vores 29. afdeling her i Odsherred, sagde TUBAs landsleder Henrik Appel.

I hele landet får 1700 unge hjælp fra Tuba, som står for Terapi og Rådgivning til Unge, der er Børn af Alkohol- og stofmisbrugere.

Tuba er en del af Blå Kors Danmark.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk