21. april 2021
Asnæs Svømmehal er fortsat spærret af på grund af nedstyrtningsfare - det forventes, at den kan genåbnes med nyt tag i september. Foto: Stefan Andreasen
Asnæs Svømmehal er fortsat spærret af på grund af nedstyrtningsfare - det forventes, at den kan genåbnes med nyt tag i september. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt tidspunkt for genåbning af råd-skadet Asnæs Svømmehal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt tidspunkt for genåbning af råd-skadet Asnæs Svømmehal
Opdateret 04. marts 2021 kl. 12:33
Odsherred - 04. marts 2021 kl. 10:33
Af Stefan Andreasen

Det kommer til at tage længere tid end forventet at udbedre råd-skaderne i tagkonstruktionen på Asnæs Svømmehal, der har været lukket siden oktober, oplyser Niels Minor Borre, afdelingsleder i Ejendomme i Odsherred Kommune.

I november lød meldingen, at svømmehallen formentlig kunne genåbne i slutningen af juli. Men nu har bygherrerådgiveren, Schou Birkendorf Arkitekter ApS i Holbæk, meddelt kommunen, at åbningen af svømmehallen først kan ske i september, måske endda sidst i september.

- Bygherre-rådgiver har brug for nogle ekstra uger til at få ingeniør-beregnet de bærende søjler i tagkonstruktionen. Tingene har ændret sig meget, siden svømmehallen blev bygget; der er kommet nye krav til den slags bærende konstruktioner, og dem skal vi leve op til, når vi går ind og skifter hele taget, siger Niels Minor Borre.

Det store smertensbarn har været den ikoniske, pyramide-top fra 1970'erne på Asnæs Svømmehal.

Niels Minor Borre har tidligere oplyst, at pyramiden skal væk i det nye tag, fordi det netop er pyramide-konstruktionen, der har været med til at skabe råd-problemerne i taget.

Der er mistanke om, at det er inddækningerne omkring de gennemgående limtræsbjælker i spidsen af pyramide-taget, der er en del af problemet med det utætte tag og råd i den bærende konstruktion, har Niels Minor Borre tidligere oplyst.

Også taget på Asnæs-Grevinge Hallen skal udskiftes, og den utætte facade med ventilations-kanalerne skal beklædes med tætte plader.

Taget over omklædningsrummene skal også skiftes.

Også i den del af projektet skal det gældende bygningsreglement efterleves, blandt andet hvad angår isoleringskrav.

Det er fortsat forventningen, at sportshallen og omklædningsrum står klar med nyt tag efter skolernes sommerferie, oplyser Niels Minor Borre.

Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk