17. september 2021
Linda Greisen (t.v.) og Liselotte Le Dous har sat sig godt til rette. De nyder at komme ud at se verden igen efter coronaen.
gallery icon

Se billedserie

Linda Greisen (t.v.) og Liselotte Le Dous har sat sig godt til rette. De nyder at komme ud at se verden igen efter coronaen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt iværksætter-firma viste sig frem på festival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt iværksætter-firma viste sig frem på festival
Odsherred - 04. august 2021 kl. 08:59
Af Christina Yoon Petersen

Der var ikke mange festivalgængere, da Nordstrand festival slog dørene op for første gang tirsdag klokken 12. Til gengæld var der mange spændende specialforretninger og produktukter til stede. Alt fra hjemmelavet chokolade, hudplejeprodukter til honning og træstole.

Rikke Hvidtfeldt fra Rørvig er som 50-årig sprunget ud som iværksætter. Hun har sagt sit job op som ergoterapeut i Odsherred kommune og i stedet kastet sig over at lave gode havestole i alle regnbuens farver.

- Jeg startede i april, og jeg har allerede solgt 50-60 stole på 4 måneder. Det er mere, end jeg forventede, fortæller Rikke Hvidfeldt.

Stolene laver hun selv i sit mikrosnedkeri, og træet er fra Danmark, så det ikke er fragtet langvejsfra. Rikke Hvidfeldt går nemlig op i bæredygtighed.

- Materialerne skal være både bæredygtige og miljøvenlige. Malingen er derfor svanemærket, og træet er syet sammen med naturreb, siger hun.

Men det er også vigtigt for Rikke Hvidfeldt, at man sidder godt.

- Som ergoterapeut kan jeg stå inde for dem. Man har fodfæste, og den følger det naturlige lændesvej. Det er som at sidde på en skråpude, uddyber hun.

Honning og syltetøj
Hun er ikke alene om iværksættertrangen. Hendes mand Franz Reich Jensen, som til daglig er skoleleder hos Fonden Koloni i Ugerløse i Holbæk, har kastet sin kærlighed over bistader.

- Min far havde bier som barn, så da en god ven spurgte, om det ikke var noget for mig, så gik jeg i gang med det, forklarer han om årsagen til, at han gik i gang med at avle bier på hobbybasis.

I dag deler mand og kone ikke kun hus sammen i Rørvig, men de har også en fælles stand på Nordstrand festival lige ud for det store hvide telt ved indgangen.

Honnigen står Franz Reich Jensen for, men syltetøjen er de fælles om.

Sådan er jeg bare
Mange har fortalt Rikke Hvidfeldt, at hun er modig, fordi hun sagde sit gode job op for at blive iværksætter. Men sådan ser hun ikke selv på det.

- Jeg brænder for det, nu må vi se, om det kan bære. Selvfølgelig kan det føles utrygt, men sådan er jeg nok bare, afslutter hun med et smil.

To kvinder, der bor lige rundt om hjørnet, har netop været forbi standen. De har sat sig i hver sin træstol.

- De er faktisk gode at sidde i, siger Linda Greisen.

- Ja, man kommer aldrig op igen, tilføjer Liselotte Le Dous og griner.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk