16. september 2019
Vallekilde-Hørve Gymnastikforening tilbyder motion til mange børn og unge. Foreningens formand, Inga Juul, glæder sig til at udvidde holdlisten til også at omfatte et hold for børn med særlige behov. Foto: Peter Andersen
Vallekilde-Hørve Gymnastikforening tilbyder motion til mange børn og unge. Foreningens formand, Inga Juul, glæder sig til at udvidde holdlisten til også at omfatte et hold for børn med særlige behov. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt gymnastikhold for børn med særlige behov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt gymnastikhold for børn med særlige behov
Odsherred - 19. marts 2019 kl. 07:02
Af Marianne Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I Hørve er Vallekilde-Hørve Gymnastikforening gået i gang med at etablere et helt særligt hold, for en ellers overset børnegruppe i de lokale idrætsforeninger.

Et hold, hvor børn og unge med Cerebral Parese (tidligere kaldet spastikere) eller andre funktionsnedsættelser, kan hygge sig, være fysisk aktive, lege, spille, hoppe, rulle og i det hele taget være en del af et fællesskab.

Ideen opstod da Gitte Rosenquist, Hørve, henvendte sig til gymnastikforeningen med en bøn.

- Min søn, Felix på fire år, sidder i kørestol, og han kunne ikke rigtig være med på tumleholdet i håndboldklubben, og savnede noget at gå til, ligesom hans søster, der går til dans i hallen. Så jeg spurgte, om der var mulighed for at lave et hold for børn med særlige behov, for det har jeg ikke kunne finde noget af i Odsherred, fortæller Gitte Rosenquist til Nordvestnyt.

Da gymnastikforeningen og Gitte Rosenquist fik fat i en ergoterapeut i Odsherred Kommune, blev de bekræftet i, at der manglede et tilbud til denne børnegruppe, og det gav mod på at arbejde videre.

I første omgang har VHG inviteret til et åbent hus-arrangement den 28. april i Vallekilde-Hørve Kultur- og Idrætscenter, hvor der er mulighed for at prøve forskellige aktiviteter og være med til at præge hvornår og hvad tid træningen skal ligge fremover.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk