3. august 2021
Vogmand Niels Andersson, Sj. Odde, er Scania-fan, som det ses bagpå hans nye, specialdesignede lastvogn. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Vogmand Niels Andersson, Sj. Odde, er Scania-fan, som det ses bagpå hans nye, specialdesignede lastvogn. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nybygget Scania til Niels

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nybygget Scania til Niels
Odsherred - 15. juni 2021 kl. 17:10
Af Niels Sørensen

»Der findes 2 lastbiler, ny og gammel Scania«.

Udsagnet kommer ikke fra en Scania-ansat, men derimod en passioneret Scania-fan, nemlig vognmand Niels Andersson på Sj. Odde, som har valgt, at netop det skal pryde bagenden på hans nye Scania.

Den er så også en ganske speciel bil, leveret af HMF Group i Roskilde, da den har monteret en 2820K-RCS kran direkte på ladet, der kan tages af.

- Der var oprindeligt tiltænkt en lidt mere »fornuftig« model med både mindre førerhus og motor. Men nu skal alt i tilværelsen jo ikke dreje sig om fornuft. Følelserne spiller også en rolle, og således blev der opgraderet en del til det lækre R-førerhus med normal højde tag og den stærke V8-motor, naturligvis på ren SCR, forklarer Niels Andersson.

Lang række lækkerier

Udover SCR, der er en er en udlednings-kontrolteknologi, har den nye bil en lang række lækkerier, eksempelvis tandemtræk, styrbar, bagerste boogie, på fuld luftaffjedring af både bil og førerhus og med alskens teknologisk udstyr både til underholdning og til vejsikkerhed - herunder adaptiv fartpilot, advarsel om vognbaneskift og automatisk nødbremse.

- Der er tilmed både køleskab og hvileudrustning til de kortere hvil, så de lange dage ude ikke føles helt så lange, siger Niels Andersson.

Billede

Den nye Scania. Privatfoto


Faktisk er den nye Scania så speciel, at HMF ifølge Niels Andersson kun leverer sådan en opbygning cirka hvert 10. år. Denne står i cirka 2,4 mio. kr. plus moms.

- Med denne opbygning kan man nemt og hurtigt afmontere hele ladet med kran. Med kranen afmonteret har jeg tre tons ekstra kapacitet på ladet, som kan udnyttes til blandt andet containerkørsel. Bilen er samtidig flot lukket af alle steder og med bagkofanger og afdækninger mellem hjulene, fortæller vognmaden.

Billede

Niels Andersson. Foto: Niels Sørensen


Lakering og skrift har Laugesens Autolakeri og Multi Text Skilte & Print i Ringsted stået for, og bilen er lakeret i Niels Anderssons karakteristiske bordeauxrøde og perlemorshvide farve.
Scania Holbæk har klargjort bilen, som Niels Andersson altså nu har taget i brug.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk