20. januar 2021
Otto og Hakim skændes konstant - Otto raser ud med høj musik, fordi han savner sin ven - Hakim er fanget i sit hjem på grund af corona og hader Ottos soundbox. Men til sidst finder de et fællesskab. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Otto og Hakim skændes konstant - Otto raser ud med høj musik, fordi han savner sin ven - Hakim er fanget i sit hjem på grund af corona og hader Ottos soundbox. Men til sidst finder de et fællesskab. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny teater-forestilling om ensomhed - i corona-tiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny teater-forestilling om ensomhed - i corona-tiden
Odsherred - 05. december 2020 kl. 20:15
Af Stefan Andreasen

I den nye forestilling »Ensomhed - det holder ikke i længden«, der i ugens løb havde premiere på Vig Skole, sætter Teater Borderline fra Klint i Odsherred fokus på det stigende ensomheds-problem blandt børn og unge.

- Ensomhed blandt børn og unge er et tabu og kan få alvorlige mentale og fysiske konsekvenser i voksenlivet. Og med corona-pandemien risikerer vi, at ensomheden og problemerne vokser sig endnu større, siger Lise Jørgensen, Teater Borderline, der har skrevet og instrueret forestillingen.

Hun har fundraiset til forestillingen, så den nu kan sendes gratis ud til skoler i Odsherred, Kalundborg og Holbæk og spille for elever fra 6. klasse.

- Det er vigtigt, at børn og unge får kultur-oplevelser, der skaber refleksioner og fælles oplevelser, mener Lise Jørgensen.

På grund af coronaen er forestillingen designet, så den kan spilles i store rum, hvor man kan sidde med god afstand til hinanden, eller udendørs.

- Teater kan noget helt særligt i forhold til at formidle de her følsomme emner til børn og ungen, mener Lise Jørgensen.

Eleverne kommer i forestillingen til at møde Tanya, der føler sig ensom, fordi klassens populære ikke inviterer hende med til fest. I stedet inviteres hun til pizza og film hos »nørderne« men siger nej, fordi hun ikke vil sættes i den bås. Så hellere være alene.

I anden sekvens hygger Kian sig med natur og bøger i stedet for computerspil og fodbold som de andre drenge. Hans forældre er bekymrede, men Kian trives - lige indtil han bliver forelsket i en pige. Så kompliceres hans liv.

Der er også komplikationer for Otto og Hakim, der konstant skændes: Otto raser ud med høj musik, fordi han savner sin ven, der er flyttet; Hakim er fanget i sit hjem på grund af corona og hader Ottos soundbox. Men til sidst finder de en form for fællesskab.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk