3. juni 2020
Arne Mikkelsen slår fast, at der gælder samme besøgsrestriktioner på kommunens sociale bofællesskaber som på kommunens plejecentre.
Arne Mikkelsen slår fast, at der gælder samme besøgsrestriktioner på kommunens sociale bofællesskaber som på kommunens plejecentre.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nul besøgende på bofællesskaber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nul besøgende på bofællesskaber
Odsherred - 28. marts 2020 kl. 09:45
Af Martin Hoffmann Kønig
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På Grønnehavestræde i Nykøbing bor Jan Andersen i et bofællesskab med tilsyn fra kommunen. Efter corona udbruddet for en måned siden har han spurgt til, hvilke regler der gælder, for hans lejlighed er hans egen, og den melding han fik var, at så gælder der ingen restriktioner, og det undrer ham.

Det passer heller ikke, lyder det fra centerchef Erik Pedersen, fra Odsherred Kommune, og han slår samtidig fast, at:

»Bofællesskabet på Grønnehavestræde er ejeet af Boligselskabet af 1942, og de enkelte lejligheder har selvstændige lejekontrakter med boligselskabet. Vi har som center anvisningsretten ud fra de retningslinjer, vi har i centret. Huset omfatter fire lejligheder, et fælles køkken samt opholdsstue og vaskefaciliteter. Bofællesskabet er omfattet af alle retningslinjer fra sundhedsmynsighederne, herunder også besøgsforbud. Ingen udover beboere og vores medarbejdere kan bruge de fælles faciliteter eller komme i huset,« siger han til dagbladet Nordvestnyt.

Og han bakkes op af formanden for social- og forebyggelsesudvalget, Arne Mikkelsen (SF), der har underøsgt sagen.

»Der er jo tale om beboelse, der er underlagt kommunalt tilsyn. At der så på stedet ikke er ansat nogen til at sikre, at reglerne bliver overholdt, det er en anden sag. Men generelt mener jeg, at sund fornuft i disse specielle dage ikke er uvesæntligt at bruge for alle, så vi passer bedst muligt på hinanden,« siger han til avisen.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk