23. oktober 2020
Der er fornyet gejst at spore i styregruppen, der forsøger at finde en ny placering til Hørve Bibliotek. Foto: Stefan Andreassen
gallery icon

Se billedserie

Der er fornyet gejst at spore i styregruppen, der forsøger at finde en ny placering til Hørve Bibliotek. Foto: Stefan Andreassen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu tror de på det: Budgetmillion gav boost til biblioteks-flytning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu tror de på det: Budgetmillion gav boost til biblioteks-flytning
Odsherred - 11. oktober 2019 kl. 05:59
Af Marianne Nielsen

En million kroner til at flytte Hrøve Bibliotek ud af faldefærdig bygning og ind et andet sted. Da politikerne i byrådet tidligere på ugen fik fordelt anlægsmidlerne, var der også en million til flytningen af Hørve Bibliotek, og det gav yderligere energi i styregruppen, der arbejder på at finde en ny placering.

arrow Læs også: With: Stationsbygningen for stor til bibliotek

- Der har været en bekymring om politikerne havde en skjult dagsorden, og slet ikke ønskede et bibliotek i Hørve. Men nu er der afsat en million til flytningen, så nu er den mistillid og negativitet fejet væk, siger Søren With (S), der sidder med i styregruppen.

Den nuværende bygning er ikke i god nok stand til at fortsætte som bibliotek, og i flere år har både borgere og politikere forsøgt at nå frem til en alternativ placering.

I 2016 var der tale om at flytte bøgerne ind på Hørve Skole, men efter massive folkelige protester i Hørve, blandt andet en tøm-biblioteket-happening, besluttede et enigt økonomiudvalg i Odsherred at droppe den model og siden er andre løsninger også endt med at blive skudt til hjørne.

Men på det seneste er biblioteksflytningen igen blevet et emne, og en gruppe interessenter har i to omgange mødtes for at se på mulighederne.

- Det er jo fantastisk at stå med et papir fyldt med valgmuligheder, men vi har ikke lagt os fast på noget endnu, da administrationen i kommunen skal undersøge nogle ting, før vi kan tage beslutninger om noget, siger Søren With.

- Men jeg mærker helt klart en god energi, alle er med på vognen endnu og der er en tro på, at det lykkes, fortsætter han.

Med i gruppen er også formand for kultur- og folkeoplysningsudvalget Gitte Hededam, og lokale aktører som Ulla Margrethe Hansen, hallens bestyrelsesformand Jens Lundgaard, friskoleleder Bo Espersen og afdelingsleder på Hørve Skole Susanne Kerndrup.

arrow Hvor skal biblioteket ligge? Hørve kaster igen ideer på bordet
24. september 2019 kl. 08:45 Opdateret: kl. 18:45
arrow Håndværker vil redde truet bibliotek
10. januar 2019 kl. 15:10 Opdateret: kl. 10:44
arrow Læste højt hele dagen for at bevare biblioteket
22. april 2018 kl. 06:09 Opdateret: kl. 15:09
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk