26. januar 2020
Mads (tv.) og Magnus går begge i 4. klasse på Nordskolen afdeling Billesvej og læsetræner her sammen med Rita Hansen. Foto: Line Mitchell
Mads (tv.) og Magnus går begge i 4. klasse på Nordskolen afdeling Billesvej og læsetræner her sammen med Rita Hansen. Foto: Line Mitchell
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu tør eleverne læse højt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu tør eleverne læse højt
Odsherred - 03. oktober 2015 kl. 08:21
Af Line Mitchell
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For Gummi-Tarzan myldrer bogstaverne rundt på siderne som myrer i en myretue, og han ville ønske, at han aldrig behøvede at læse.

arrow Læs også: Flere biblioteker kan få en læsehund

Sådan er det ikke for Mads og Magnus, der begge går i 4. klasse på Nordskolen afdeling Billesvej i Nykøbing. Efter de var på en intensiv læselejr på Rørvig Bibliotek for en lille måned siden, har de fået lyst til at læse.

Sammen med en gruppe andre elever fik de gennem tre dage trænet deres læsefærdigheder, og siden Mads og Magnus kom hjem fra læselejren har blandt andre Rita Hansen fulgt op på deres læsning. Hun er frivillig læsevoksen og kommer forbi Billesvej nogle gange om ugen for at læsetræne med dem og en gruppe andre elever. Fredag morgen gælder det Gummi-Tarzan og Spøgelsesrytteren, som de to drenge hver især læser højt fra.

- Jeg prøver at finde frem til deres motivation til at læse, og det kan for eksempel være ved, at de læser om noget, de interesserer sig for, siger Rita Hansen.

Hun er rigtig glad for at være læsevoksen og er det på andet år. Som læsevoksen oplever hun, at de elever hun træner med, nyder at få lov at have en halv time sammen med hende udenfor klasselokalet, hvor der er ro på og fokus er på dem.

- Jeg kan godt lide at læse nu og tænker ikke længere «åh nej«, når vi skal læse højt i klassen, siger Magnus.

I uge 43 starter et 10 ugers forløb, hvor en større gruppe læsevoksne ligesom Rita Hansen, dagligt vil læsetræne med nogle af skolens elever.

arrow Hunden Mo giver børn læseglæde
13. februar 2017 kl. 08:03 Opdateret: kl. 08:47
arrow Sådan hjælper hunden Oscar børn med at læse
18. november 2016 kl. 07:59 Opdateret: kl. 07:46
arrow Hund hjælper børn med at læse
15. juni 2016 kl. 07:58 Opdateret: kl. 10:42

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk