23. september 2020
De 49,4 km mellem Nykøbing og Holbæk tilbagelægges et minut hurtigere end i sidste uge, fordi der kun stoppes én gang i timen på Grevinge Station. Foto: Marianne Nielsen
De 49,4 km mellem Nykøbing og Holbæk tilbagelægges et minut hurtigere end i sidste uge, fordi der kun stoppes én gang i timen på Grevinge Station. Foto: Marianne Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu stopper toget kun én gang i timen i Grevinge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu stopper toget kun én gang i timen i Grevinge
Odsherred - 10. december 2018 kl. 14:02
Af Marianne Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Søndag trådte en ny køreplan i kraft, som betyder at Lokaltog kun stopper én gang i timen på Grevinge Station.

arrow Læs også: Slår sidste slag for at få toget til at stoppe

Køreplanen er ændret for at forbedre regulariteten mellem Nykøbing og Holbæk, hvor undersøgelser har vist, at det er et problem at nå forbindelser videre til især København.

Movia har tidligere forklaret, at køreplanen er ændret i et samarbejde mellem Lokaltog og Movia for at rydde ud i forsinkelser på Odsherredsbanen.

- Køreplansændringen giver en køretidsreserve på cirka ét minut, hvilket vil styrke rettidigheden på hele strækningen, har Birgitte Skøtt Lenstrup fra Movias direktionssekretariat.

Det har især været et problem at overholde køreplanen på strækningen mellem Gislinge og Nr. Asmindrup og særligt i forårs- og sommermånederne, men at den aktuelle årstid ikke er meget bedre.

Ifølge Anne Frydendal, Kundechef i Lokaltog A/S, bliver det afgangen på minuttallet '02, der ikke længere stopper i Grevinge.

Movia og Lokaltog A/S har talt sig frem til, at den manøvre vil berøre cirka 62 personer, der stiger på i Grevinge, ud af samlet cirka 3650 personer, der stiger på toget langs Odsherredsbanen på en gennemsnitlig hverdag.

I både den nuværende og den nye køreplan er der ifølge Movia taget højde for, at der vil blive indsat flere IC2-tog, der kører 100 km/t., mod de nuværende LINT41-tog, som må køre 120 km/t.

arrow Tabte slaget om den halve time i Grevinge
14. september 2019 kl. 19:07 Opdateret: kl. 17:01
arrow Borgmester lader tvivlen komme Movia til gode
06. december 2018 kl. 12:57 Opdateret: kl. 10:06
arrow Utilfredshed med tog-forklaringer
14. november 2018 kl. 10:01 Opdateret: kl. 10:09
Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk