28. februar 2021
Udsigten over Kattegat fra døren ind til de små værelser er ikke inkluderet i prisen på 120.000 kroner.
gallery icon

Se billedserie

Udsigten over Kattegat fra døren ind til de små værelser er ikke inkluderet i prisen på 120.000 kroner.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu kan du købe et stykke cirkushistorie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu kan du købe et stykke cirkushistorie
Odsherred - 22. januar 2021 kl. 17:27
Af Helene Nielsen

Man er ikke i tvivl, når man ser den stå der og lyse op i de klassiske rød-gule farver på en græsmark bag en ejendom i Yderby på Odden: Der står et stykke cirkushistorie. Den store husvogn, som rummer 5 soverum med køje, håndvask og ikke meget plads til begejstring, har da også rullet på landevejen for det hedengangne Cirkus Benneweis, som i 2015 trak teltpælene op for sidste gang efter 128 år som omrejsende cirkus.

- Vi har fire børn, så vi tænkte, at den kunne være alle tiders gæstebolig for os, når vi var på Odden i sommerhuset, siger Merian Desireé Brastrup Clasen, som ejer cirkusvognen.

Siden er planerne blevet ændret, og de indbefatter ikke længere en stor cirkusvogn med udsigt til Kattegat. så nu skal cirkusvognen videre.

- Den er super charmerende, men der har altså ikke boet klovne eller artister i den. Den har været brugt til det personale, som rejste i forvejen og satte teltet og pladsen op, fortæller Merian Desireé Brastrup Clasen.

Selv om det er mange år siden Nordvestnyts udsendte har været i cirkus, og der aldrig har boet elefanttrænere eller glitrende badutspringere inde i vognen, så kilder det alligevel lidt i maven, og der dufter måske ganske lidt af savsmuld der på toppen af trappen, inden døren med et 2-tal åbnes.

- Vi har ikke sat den i stand, så den trænger til en kærlig hånd. Der skal lægges nyt gulv, har sælger på forhånd advaret.

Der er ikke ganske rigtigt ikke meget manege-sus over værelse nummer 2. En efterladt plakat for et hårprodukt lover skinnende hår, men det er også det eneste glamour. En brugt springmadras buler i køjen, hvor et vinrødt forhæng blafrer i vinden fra Kattegat.

- Man skal bruge en stor lastbil til at flytte den med, men der er hjul på - der er masser af muligheder, lover Merian Desireé Brastrup Clasen.

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk