14. juni 2021
Det ikoniske pyramidetag på Asnæs Svømmehal skal udskiftes med et fladt tag. Svømmehallen vil først kunne genåbne i slutningen af juli næste år, vurderer kommunens afdelingsleder. Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

Det ikoniske pyramidetag på Asnæs Svømmehal skal udskiftes med et fladt tag. Svømmehallen vil først kunne genåbne i slutningen af juli næste år, vurderer kommunens afdelingsleder. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu er der et bud på tidspunkt for genåbning af svømmehal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu er der et bud på tidspunkt for genåbning af svømmehal
Opdateret 13. november 2020 kl. 08:41
Odsherred - 12. november 2020 kl. 17:13
Af Stefan Andreasen

Den råd-skadede og nedlukkede Asnæs Svømmehal skal have udskiftet tagkonstruktionen og kan efter al sandsynlighed først genåbne i slutningen af juli næste år, oplyser Niels Minor Borre, afdelingsleder i Ejendomme i Odsherred.

arrow Læs også: Nu kan millionerne svømme ud og fikse råddet hal-tag

- Vi har en klar formodning om, at svømmehallen kan stå færdig til ibrugtagning i uge 30 i 2021, lige efter sommerferien - og lige inden svømme-sæsonen skal i gang. Men desværre er vi jo nødt til at have lukket ned nu i den kommende, store svømme-sæson, siger Niels Minor Borre.

Også taget på Asnæs-Grevinge Hallen skal udskiftes som led i byggeriet, og den utætte facade med ventilations-kanalerne skal beklædes med plader. Taget over omklædningsrummene skal også skiftes.

Schou Birkendorf Arkitekter ApS i Holbæk er valgt som bygherre-rådgiver på byggeriet.

Arkitektfirmaet har udarbejdet en tidsplan, og nu følger arbejdet med at tegne og beskrive hovedprojektet, som i uge 46 skal ligge klar til kommunens godkendelse. På baggrund af hovedprojektet fremstilles udbudsmaterialet.

- Vi håber at kunne sende projektet i udbud omkring uge 6. Udbudsrunden varer tre uger, hvorefter vi skal have fundet en hovedentreprenør, siger Niels Minor Borre.

I hovedprojektet vil bygherre-rådgiveren beskrive, hvordan bygningsændringerne på svømmehal og hal skal se ud, hvordan problemerne skal løses, og om det kan holdes inden for den anslåede økonomi.

Gruppeformændene i Odsherred Byråd har sagt ja til at udskifte tagene på svømmehal og idrætshal - anslået pris 15,4 mio. kr., som findes i uudnyttede lånepuljer.

Det store smertensbarn er den ikoniske, pyramide-top fra 1970'erne på Asnæs Svømmehal.

- Det ville være forkert at gentage en konstruktion, når man har mistanke om, at det er inddækningerne omkring de gennemgående limtræsbjælker i spidsen af pyramide-taget, der er en del af hele problematikken med det utætte tag og råd i den bærende konstruktion, siger Niels Minor Borre.

arrow Efter svømmehals-lukning: Svømmeklubber enige om ny fordelingsplan
22. oktober 2020 kl. 21:41 Opdateret: kl. 21:41
arrow Svømmehallens ødelagte tag bliver lavet, og pengene er fundet
22. oktober 2020 kl. 18:09 Opdateret: kl. 18:42
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk