14. april 2021
Alsang-stævnet blev grundlagt af kulturudvalget i Nykøbing-Rørvig Kommune i 2004 og har kørt siden - nu er det blevet sparet væk. Men måske er der en redning på vej.
gallery icon

Se billedserie

Alsang-stævnet blev grundlagt af kulturudvalget i Nykøbing-Rørvig Kommune i 2004 og har kørt siden - nu er det blevet sparet væk. Men måske er der en redning på vej.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Noget helt særligt: Måske er der en måde at køre alsangen videre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Noget helt særligt: Måske er der en måde at køre alsangen videre
Odsherred - 02. marts 2021 kl. 15:11
Af Stefan Andreasen

Måske er det alligevel ikke helt slut med den årlige alsang i Annebergparken i Nykøbing Sjælland, selvom kultur- og folkeoplysningsudvalget i Odsherred har meddelt, at de 20.000 kr., det koster at holde det folkelige stævne under de høje træer i teaterhaven, skal spares som led i en sparerunde.

En såkaldt måltals-besparelse.

Alsang-stævnet blev grundlagt af kulturudvalget i Nykøbing-Rørvig Kommune i 2004 og har kørt siden.

Og nu har direktør i Anneberg Kulturpark, Gitte Klausen, overvejelser i gang om alsangen.

Hun har også tidligere reddet det traditionsrige sankthansbål på strandengen for enden af Annebergparken.

- Alsangen i Annebergparken er jo en skøn, lokal tradition, og jeg vil gerne prøve at tage tråden op, siger Gitte Klausen, der dog understreger, at hun kun har haft kort tid til at tænke over det.

- Det er er jo en fortælling om noget helt særligt, som man bare kan her ude i landdistrikterne, og som aldrig ville kunne blive til noget i de større byer.

- Første gang, jeg oplevede alsangen i Annebergparken, tænkte jeg bare, wow - den her egn kan virkelig noget særligt, fortæller Gitte Klausen.

Lærkehuset i Annebergparken 22, der tidligere rummede Odsherred Teater og Den Danske Scenekunstskole, er netop sat til salg af det statslige ejendomsselskab Freja.

Derfor ved Gitte Klausen ikke, hvad der sker med muligheden for at bruge teaterhaven til alsang i fremtiden.

- Men jeg kan også sagtens forestille mig, at alsangen kan fungere i Grønnegårdsanlægget (i Anneberg Kulturpark.red.), hvor der også er et naturligt intimt rum imellem de gamle bygninger, der skaber en fantastisk fin akustik.

- Der er masser af plads i det grønne haveområde - også hvis man skal sidde med corona-sikker afstand, siger Gitte Klausen.

Hun forstår ikke helt den politiske beslutning med at lukke et så populært, folkeligt arrangement.

- Det er jo et fantastisk udendørsarrangement, som kan fungere under corona-tiden med restriktioner; hvor folk kan samles og synge sammen, som det er meget oppe i tiden, siger direktøren.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk