24. oktober 2019
Jan Skødsbæk er overbevist om, at politiet må droppe at føre en straffesag mod ham for ulovlig besiddelse af marihuana. Foto: Martin Hoffmann Kønig
Jan Skødsbæk er overbevist om, at politiet må droppe at føre en straffesag mod ham for ulovlig besiddelse af marihuana. Foto: Martin Hoffmann Kønig
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Narkosigtet: - Jeg producerer bare creme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Narkosigtet: - Jeg producerer bare creme
Odsherred - 11. april 2018 kl. 13:30
Af Martin Hoffmann Kønig
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Torsdag formiddag i sidste uge bankede det på hjemme hos 45-årige Jan Skødsbæk. Han bor med sin kone og hund i udkanten af Asnæs, og udenfor stod seks betjente og en politihund.

arrow Læs også: Dømt fordi de blev væk

De havde en ransagningskendelse med fra et lukket retsmøde samme morgen, og med sig tager de hvad de beskriver som marihuana, hash, to liter cannabis-creme, kontanter og diverse remedier.

Politiet kalder det en stærk sag, og de er overbevist om, at han ulovligt har solgt cannabisprodukter via Facebook.

Jan Skødsbæk sidder i sin kørestol, foran ham er askebægeret velbesøgt, og han ryster på hovedet, for han ser ikke sig selv som narko-pusher. Slet ikke, og ifølge ham, var politiets »gevinst« begrænset til en større mængde legal hampete, remedier til at producere en særlig creme, der kan hjælpe mod nervesmerter og 25 gram hash til eget forbrug.

Han har sclerose, sidder i kørestol og har mange bitre erfaringer med voldsomme nervesmerter, som for et halvt år siden fik ham til at eksperimentere med forskellige former for naturmedicin for at finde frem til en creme, der virker smertedæmpende.

»Vi har ramt noget, der faktisk virker ret godt, og da en gut jeg kender med nervesmerter havde ondt, gav jeg ham en bøtte. Han var vildt begejstret, og så er det lidt svært, når man kender 12.000 andre, der også har nervesmerter. Vi taler om en så latterlig lav mængde cannabis, og vi snakker om hamp fra en godkendt mark i Jylland, hvor høstudbyttet et statskontrolleret, så jeg kan slet ikke genkende mig selv, når jeg bliver hængt ud som narkopusher. Jeg laver bare en creme, der hjælper rigtig mange mennesker, der har så store smerter at de ikke kan holde livet ud,« siger han til Nordvestnyt.

I løbet af de otte måneder han har produceret cremen anslår han at have haft en omsætning på op til 120.000 kroner, og han erkender, at de nok ikke allesammen er blevet selvangivet, men derudover er han helt tryg, og han regner med at blive renset for mistanken om at være narkopusher, når politiet har fået analyseret de ting de beslaglagde, og som han kone siger det, så kan sagen gå hen og blive en helt god reklame for deres smertehæmmende cremer.

arrow Dommer overvejer efter diskussion
17. september 2019 kl. 09:54 Opdateret: kl. 09:54
arrow Tiltalte bliver i Spanien
17. september 2019 kl. 08:20 Opdateret: kl. 08:20
arrow Hjælp til smerteramte skal straffes
15. maj 2019 kl. 15:52 Opdateret: kl. 09:12

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk