3. august 2021
Skotsk højlandskvæg har i årevis taget sig af naturplejen i Veddinge Bakker. Det kan en fredningssag ændre på. Foto: Helene Nielsen
Skotsk højlandskvæg har i årevis taget sig af naturplejen i Veddinge Bakker. Det kan en fredningssag ændre på. Foto: Helene Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Næstformand: Fredning er for almenvellet - ikke for de få i reservatet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Næstformand: Fredning er for almenvellet - ikke for de få i reservatet
Odsherred - 23. december 2020 kl. 20:27
Af Helene Nielsen

- Når man freder et stykke natur, så gør man det for almenvellet, og ikke for de få i reservatet. Jeg går ind for almenvellet, siger næsteformand i miljø- og klimaudvalget i Odsherred Kommune, Vagn Ytte Larsen (S). Hans kommentar er rettet mod lodsejere i Veddinge Bakker, som har kritiseret Odsherred Kommune og Danmarks Naturstyrelses planer om at frede 468 hektar græs og naturarealer i Veddinge Bakker. Heraf 130 hektar, som tilhører de 11 lodsejere.

arrow Læs også: Store konsekvenser for lodsejere ved fredning Veddinge Bakker

Nordvestnyt skrev mandag om lodsejernes klage til Miljø- og Fødevareklagenævnet. De har klaget, fordi der i forbindelse med fredningen er nedlagt et paragraf 34 forbud, som betyder, at lodsejerne ikke længere modtager økologisk arealstøtte.

- Hvis man ser på den allerede eksisterende fredning af området tilbage fra 1965, så tror jeg ikke den har medført, at området er blevet overrendt af turister. Der er andre områder i nærheden, hvor man sagtens har kunnet få en fredning til at fungere, siger Vagn Ytte Larsen.

Med hensyn til nedlæggelse af paragraf 34, så fastholder Vagn Ytte Larsen, at det er en nødvendighed.

- Det er jo ikke for at genere lodsejerne, men for sikre, at de ikke går ind og forhindrer fredningen med nye tiltag, siger Vagn Ytte Larsen.

Fra Geopark Odsherreds direktør, Morten Egeskov, er der en undren over, at lodsejerne antyder, at Geopark Odsherred skulle have trukket i trådene, for at få området fredet.

- Vi har kun udtalt, at området har store landskabelige værdier for Geoparken. Selvfølgelig ser jeg gerne, at offentligheden får adgang til området, men vi har ingen indflydelse på fredningssagen, siger Morten Egeskov.

arrow Administrationen vildleder politikere i fredningssag
26. april 2021 kl. 10:21 Opdateret: kl. 10:21
arrow I strid med dyreværnsloven: Fredning forbyder fodring af dyr
25. april 2021 kl. 13:56 Opdateret: kl. 19:59
arrow Højlandskvæg er midtpunkt i naturfredningssag
21. december 2020 kl. 09:27 Opdateret: kl. 01:32
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk