11. maj 2021
NKT har i dag informeret medarbejderne på kabelfabrikken i Asnæs om at 59 stillinger nedlægges. Pressefoto
NKT har i dag informeret medarbejderne på kabelfabrikken i Asnæs om at 59 stillinger nedlægges. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: NKT flytter produktion til Polen og fyrer 59 i Asnæs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NKT flytter produktion til Polen og fyrer 59 i Asnæs
Odsherred - 05. maj 2021 kl. 04:32
Af Marianne Nielsen

For at sikre fremtidig vækst drevet af den grønne omstilling, samler NKT produktionen af installationskabler skal samles på fabrikken i Polen og vil i stedet fokusere på produktionen af lav- og mellemspændingskabler i Asnæs.

Flytningen af produktionen af installationskabler vil føre til at 59 stillinger bliver nedlagt i Asnæs.

NKT vil forsat investere i Asnæs for at gøre fabrikken til et strategisk knudepunkt for produktion og distribution af mellemspændingskabler. Det er dog for tidligt at sige noget mere konkret om investeringerne i Asnæs, oplyser NKT til Nordvestnyt tirsdag eftermiddag.

- For at fremtidssikre NKT flytter vi produktionen af installationskabler fra Asnæs til vores fabrik i Polen. Det betyder desværre, at vi må sige farvel til en række medarbejdere på fabrikken i Asnæs. På sigt har vi ambitioner om at investere yderligere i Asnæs for at udbygge vores stærke position indenfor mellemspændingskabler, der er helt centrale for at drive den grønne omstilling. For nu handler det dog om at hjælpe de berørte medarbejdere godt videre, siger Will Hendrikx, direktør for lav- og mellemspænding i NKT.

I dag er medarbejderne i Asnæs blevet informeret om beslutningen, og forhandlinger mellem NKT og tillidsrepræsentanter går nu i gang. Forhandlingerne forventes at blive afsluttet i løbet af maj og der indledes et samarbejde med jobcenteret for at hjælpe de berørte medarbejdere videre i nye jobs.

NKT forventer, at flytningen af produktionen af installationskabler vil blive afsluttet senest ved udgangen af 1. kvartal 2022.

Der er 234 årsværk - herunder både timelønnede og deltidsansatte - ansat på NKT i Asnæs.

Afskedigelserne sker både i administrationen og i produktionen.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk