28. januar 2021
Ulstrup Efterskole har fuld indskrivning af elever, har for nylig søgt efter tre nye medarbejdere, men nu lukker de. Foto: Marianne Nielsen
Ulstrup Efterskole har fuld indskrivning af elever, har for nylig søgt efter tre nye medarbejdere, men nu lukker de. Foto: Marianne Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mystisk skolelukning: Ledelsen har »ingen kommentarer«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mystisk skolelukning: Ledelsen har »ingen kommentarer«
Odsherred - 24. november 2020 kl. 14:08
Af Martin Hoffmann Kønig

Den 21.januar 1990 blev Ulstrup Efterskole etableret i en gammel landsbyskole nær Vig. Skolens formål har gennem alle årene været at drive en prøvefri efterskole for unge med særlige undervisningsbehov, men på fredag er det slut.

arrow Læs også: Forælder til elev på lukket efterskole: De »spiller hasard« med sårbare børn

Ifølge Nordvestnyts kilder er skolens personale, der ifølge cvr-registrering drejer sig om 28 ansatte, et ukendt antal elever og deres forældre blevet orienteret om, at skolen lukker fra på fredag.

Til gengæld har det været mere end almindeligt vanskeligt, at få en kommentar eller en forklaring fra skolens ledelse.

Efterskolens bestyrelsesformand, Ninna Schiøtz, fra Grevinge, er blevet kontaktet flere gange telefonisk, men hver gang lyder svaret: »Det har jeg ingen kommentarer til.«

Det har heller ikke været muligt, at få skoleleder Thomas Ringbro i tale, og viceforstander Conny Hagemann, har også kun lyst til at sige: »Ingen kommentarer.«

Hos Odsherred Kommune kom nyheden om, at efterskolen lukker som lidt af en overraskelse.

Men efter telefonisk at have været i kontakt med skolen, forklarer leder af afdelingen læring, uddannelse og pædagogik, Kristina Sterum, at skolens ledelse har garanteret, at alle elever og deres forældre er blevet orienteret, og for Odsherred Kommunes vedkommende skal der nu findes et nyt tilbud til den ene elev, som kommunen har på skolen.

»Vi skal nok finde et godt tilbud til den elev vi har på skolen, og det er vores UU-vejledere allerede gået i gang med, så det værste er selvfølgelig de menneskelige omkostninger for de unge, der nu skal finde et nyt tilbud,« siger hun.

I følge Nordvestnyts kilder, så havde skolen fuld indskrivning af elever, og den 29 .oktober indrykkede skolen jobannoncer, hvor de averterede efter en ny vejleder, en speciallærer og en specialpædagog og lovede tjenestebolig til ansøgerne og deres familier.

Men spørgsmålet om hvad der er gået galt siden skolen meddeler sin lukning 14 dage senere, og hvorfor skolen ikke kan drives videre, har desværre ikke været muligt at få besvaret fra skolens tavse ledelse.

arrow Efter flere dages mystisk tavshed: Derfor lukker efterskole
25. november 2020 kl. 11:16 Opdateret: kl. 11:16
Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk