20. september 2019
Kasper Martlev med en af de andre katte han har fundet nye ejere til. Foto: Hans-Jørgen Johansen
gallery icon

Se billedserie

Kasper Martlev med en af de andre katte han har fundet nye ejere til. Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mystik om lille kat fra Slovenien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mystik om lille kat fra Slovenien
Odsherred - 22. marts 2019 kl. 05:58
Af Helene Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Man er vant til mange forskellige katte på Karla Kattehjem på Stenstrupvej i Højby. En lille ny tilflytter har dog vakt ekstra bekymring. Ikke på grund af kattens tilstand, men fordi den er kommet langvejs fra.

Formand for dyrevelfærdsforeningen Karla, Kasper Martlev, som driver Karla Kattehjem, skriver i pressemeddelelse, som han har udsendt via Facebook, at den lille kat dukkede på på Rute 21 mellem Nykøbing og Højby sent om aftenen den 12. marts. Den lille røde kat blev fundet af en forbipasserende, som afleverede den på kattehjemmet. Katten har formentlig været i dyrlægebehandling for nylig, da den har fået barberet hårknuder væk. Den viste sig at være chippet, men da Kasper Martlev tjekkede nummeret i det danske katteregister, var der ingen oplysninger.

Kasper Martlev forklarer i pressemeddelelsen, hvordan han gennem en organisation i Slovenien fandt kattens nummer i et register, men på grund af lovgivningen om databeskyttelse, kan man ikke udlevere ejerens kontaktoplysninger. Karla Kattehjem blev derfor henvist til administrationen i hvad der svarer til fødevarestyrelsen i Slovenien. Her fik kattehjemmet besked om, at chipnummeret i det slovenske register var blevet eksporteret, fordi kattens ejer ikke længere er slovensk.

- Katten kom til Danmark i april 2016. Senest er Fødevarestyrelsen blevet kontaktet i håb om at skaffe ejerens kontaktinfo, såfremt databeskyttelsesloven tillader det, skriver Kasper Martlev i pressemeddelelsen.

Den lille røde kat har fået navnet Gabrijela, og Karla Kattehjem har allerede fået mange henvendelser fra kattevenner, som har meldt sig som mulige adoptanter, hvis det ikke skulle lykkes at finde kattens ejer.

Nordvestnyt har uden held forsøgt at få en kommentar fra Kasper Martlev.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk