24. oktober 2020
Formand for Odsherred Museumsforening, Kjeld Jensen, ser Anneberg Kulturpark som fremtidens epicenter for formidling af Odsherreds kultur og historie. Foto: Marianne Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Formand for Odsherred Museumsforening, Kjeld Jensen, ser Anneberg Kulturpark som fremtidens epicenter for formidling af Odsherreds kultur og historie. Foto: Marianne Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Museumsforening i nye rammer i kulturparken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Museumsforening i nye rammer i kulturparken
Odsherred - 18. oktober 2020 kl. 15:22
Af Marianne Nielsen

Odsherred Museumsforening er flyttet ind i nye rammer i Anneberg Kulturpark.

Tidligere har foreningen været knyttet til Annebjerggaard, hvor Museum Vestsjællands kulturhistoriske Odsherred-afdeling holder til. Men fremover er det i den gamle brandstation i Annebergparken, der bliver udgangspunktet for foreningens aktiviteter.

-Da vi havde et arrangement heroppe i påsken sidste år, så vi et potentiale, og talte med Gitte Klausen (ejer af Anneberg Kulturpark, red.), som fortalte at også Geopark Odsherred blev tilknyttet stedet. Og i vores optik er Geopark Odsherred det vigtigste der er sket for Odsherred og den ramme Odsherred skal udvikle sig under, så det gjorde udslaget for os, fortæller foreningens bestyrelsesformand, Kjeld Jensen.

Trods flytningen væk fra museet, er det ikke et endegyldigt farvel til samarbejdet med Museum Vestsjælland, under streger formanden.

- Så længe der er et museum på Annebjerggaard, så længe understøtte vi det. Hvis det bliver Skamlebæk, så tager vi ikke med. Vi kan ikke se os selv i Skamlebæk. Vores håb er at museet også flytter til Annebergparken, siger foreningsformanden - Vi har talt museumsflytning de sidste fire år, og den usikkerhed kan vi ikke agere i, siger han videre.

Den tidligere brandstation bliver et formidlingssted for nedslagspunkter i Odsherreds historie.

- Rammerne er jo fantastiske og de oser jo af kulturhistorie og sjæl, siger han.

I forbindelse med indvielsen af de nye lokaler, var der gang foreningens store familiehit arkæologi i børnehøjde der tiltrak 1200 besøgende sidste år.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk