21. september 2019
Museumsbutikken vil være leveringsdygtig i glasvarer og unika glas-kunsthåndværk fra Slovakiet.
Museumsbutikken vil være leveringsdygtig i glasvarer og unika glas-kunsthåndværk fra Slovakiet.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Museumsbutik er klar med glas fra Slovakiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Museumsbutik er klar med glas fra Slovakiet
Odsherred - 26. april 2019 kl. 09:19
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når Hempel Glasmuseum lørdag den 27. april inviterer til åbning af årets særudstilling »Glasbilleder - unik nutidig glaskunst fra Slovakiet«, med værker af den internationalt anerkendte glaskunstner Palo Macho og fem af hans nuværende og tidligere akademi-studerende, vil der også være fokus på Slovakiet i museumsbutikken.

Bestyrelsesformand for Hempels Kulturfond, Bodil Busk Laursen, og museumsleder Berit Jakobsen tilbragte en uge i Bratislava i februar for at besøge de deltagende kunstnere, og ved samme lejlighed blev der handlet ind til museumsbutikken, så sortimentet afspejler temaet på årets udstilling.

Der vil være salg af glas fra den gamle, internationalt anerkendte glasfabrik Rona i Lednické Rovne. Fabrikken producerer årligt 60 millioner stykker glas og leverer blandt andet til Buckingham Palace i London og The White House i Washington i USA.

Virksomheden har også produceret glas til fanklubberne i Manchester United FC og FC Barcelona, til Rockefeller Center i New York og til flyselskaber som Qatar Airways, KLM og American Airlines.

I museumsbutikken vil der også blive solgt unika-kunsthåndværk, kreeret af slovakiske glaskunstnere og elever fra kunstakademiet i Bratislava.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk